Apple wil zombie-systeem voor zelfrijdende auto’s

Auteur: , Geen reacties
Nooit meer verveeld zijn in de auto

Autoritjes zullen nooit meer saai zijn.

Je zal de pech maar hebben: je hebt een peperdure Apple-auto gekocht die je van A naar B vervoert terwijl jij lekker een sudoku aan het oplossen bent, maar je vindt het interieur maar niks of je realiseert je dat sudoku’s saai zijn. Apple tackelt dit probleem met een in hun zelfrijdende auto’s geïntegreerd VR-systeem.

Je leest het goed, dit recentelijk gepubliceerde patent op het VR-systeem moet een autoritje aangenamer maken door de omgeving (in de virtuele realiteit) op te fleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker kalm boottochtje op een virtuele rivier, of een prachtig uitzicht vanuit een hangglider die meebeweegt met de bewegingen van je auto. Nu, in de patentaanvraag staan tevens praktische toepassingen zoals het voorkomen van wagenziekte, maar waarom zou je daar stoppen?

Zit je al in VR te chillen in je auto, knal er dan een controller bij om wat interactiefs te kunnen doen. Ook daar heeft Apple rekening mee gehouden, want door middel van (ten minste één) controller kun je niet alleen VR-vergaderingen bijwonen, je kunt ook met zombies knokken. Althans, dat suggereert het patent.

“Passagiers kunnen kiezen tussen ontspannende virtuele ervaringen zoals dobberen op een rivier of met een hang glider over een landschap vliegen, maar ze kunnen ook spannende ervaringen kiezen zoals een achtervolging door een post-apocalyptisch landschap terwijl zombies ze aanvallen. Als het voertuig stopt bij een verkeerslicht, kan de virtuele realiteit het doen lijken alsof de auto uitgevallen is en herstart moet worden totdat het licht op groen springt om zo spanning op te bouwen.”

De mogelijkheden zijn dus werkelijk eindeloos. Van praktische toepassingen en ontspannende omgevingen tot interactieve en soms doodenge ervaringen. Wanneer (en of) Apple het VR-systeem in auto’s gaat installeren en hoe ver de ontwikkeling van de systemen op dit moment is, is nog niet bekend.

Tot die tijd lees je op Apparata meer over de nalatenschap van Steve Jobs. Wat dacht je van alle specs van iOS 11.3? Of wat dacht je van dit redelijk goedkope Apple pencil. En over spannende technologieën gesproken, in dit artikel lees je alles over de volgende iPhone, die waarschijnlijk buigbaar wordt!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).