Apple-presentatie om lekken te voorkomen lekt uit

Apple
De ironie.

(Tech)Bedrijven houden regelmatig meetings om duidelijk maken hoe zaken geheim te houden en waarom. Het laatste dat men wil is dat een gloednieuw product uitlekt en alle informatie op straat komt te liggen. Apple hield onlangs een presentatie genaamd ‘Stopping Leakers – Keeping Confidential at Apple’, ironisch genoeg is de geheime presentatie uitgelekt.

De presentatie werd gehouden voor 100 mensen en zou worden geleid door drie leden van de Global Security divisie van Apple. Dit zijn David Rice, Lee Freedman en Jenny Hubbert. De geheime meeting was opgenomen en een opname van een uur lekte uit.

In de presentatie vertelde Apple hoe informatie over nieuwe producten geheim te houden. Ook werd verteld hoe deze info uit handen van de pers en concurrentie te houden. Daarnaast sprak men over incidenten uit het verleden. Zo zouden medewerkers een flinke som geld hebben gekregen om onderdelen of informatie uit te lekken aan derden. Sommigen kregen een jaarsalaris in ruil voor geheime informatie.

Apple vertelde dat dit vooral incidenten van het verleden zijn. Tegenwoordig komen lekken nog maar weinig voor, met dank aan strenge controles in fabrieken in China en Taiwan. Helemaal waterdicht is het nog niet. Zo is er al behoorlijk wat informatie bekend over de aanstaande iPhone 8, met dank aan diverse lekken. (via The Outline)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *