‘Apple presenteert drie iPhones, grotere Watch en meer’

Auteur: , 10 Reacties
iPhone X

Sta jij ook al te popelen?

De techindustrie wordt volgende maand als het goed is weer flink opgeschud wanneer Apple haar nieuwe toestellen presenteert. Zo was vorig jaar natuurlijk de komst van de iPhone X het hoogtepunt, de peperdure smartphone met een inkeping die vele Android-fabrikanten moeiteloos kopieerden (tot in den treure toe). Bloomberg zou al weten wat er dit jaar op het menu staat.

Volgens het medium zal dit jaar een ‘S-jaar’ genoemd kunnen worden, wat inhoudt dat de iPhones designwijs voornamelijk hetzelfde blijven, maar van binnenin wel een update krijgen. Ook wordt er gekeken om de gemiddelde prijs van haar mobiele telefoons nog een keer te pushen. De verwachtingen van Bloomberg zijn hieronder opgesomd:

Drie nieuwe iPhones
Verwacht een geüpgradede versie van de iPhone X met een 5,8 inch OLED-scherm, een nieuwe high-end iPhone met een 6,5 inch OLED-scherm én een goedkopere LCD-variant met een schermdiagonaal van 6,1 inch. De twee grootste apparaten beschikken waarschijnlijk over dualsim-ondersteuning in enkele regio’s.

Video brengt nieuwe iPhones in beeld

De goedkoopste van het stel zal in een veelvoud aan kleuren beschikbaar komen. Eerdere geruchten wezen op een grijze, witte, blauwe, rode én oranje variant. Alle drie de iPhones zullen qua navigatie gebruikmaken van gebaren, vergelijkbaar met de iPhone X. Ook zal er op geen van allen Touch ID aanwezig zijn en gaat Apple vrolijk verder met Face ID opdringen aan Apple-liefhebbers.

Een ander pijnpunt is de naam van de te verschijnen iPhones. Ook intern zou er nog veel moeite zijn met het vinden van de juiste naam. De opvolgers van de iPhone X zou naar verluidt wel eens de iPhone Xs genoemd kunnen worden, en de Plus-variant iPhone Xs Plus. Dit staat echter nog niet vast.

Andere gadgets van Apple
Niet per se in september zal Apple volgens Bloomberg op de proppen komen met vernieuwde AirPods, een nieuwe Apple Watch met een groter scherm, een draadloze oplader (AirPower-mat), én geüpgradede versies van de iPad Pro met dunne(re) randen en, jawel, Face ID ter vervanging van Touch ID.10 reacties

Ben benieuwd!
” ..met een inkeping die vele Android-fabrikanten moeiteloos kopieerden.”

Uh.. het is Apple die de inkeping gekopieerd heeft van een Android-fabrikant, Essential met de PH-1
@janboel: Ja, maar dit wordt voor het gemak altijd snel vergeten ….
Er zijn legio zaken waar Apple fanboys mee te koop lopen die al jaren op andere telefoons zaten.
Het is vaak zo dat als het niet op een Apple zit dan is het onzin of een gimmick, en als Apple het implementeerd dan is het wereldnieuws.
@turbobrick: eeeh geen van de huidige androids met notch hebben dat gedaan om de PH1 na te doen …

dat hebben ze allemaal ( zonder uitzondering ) gedaan omdat de iphone x een notch heeft … en niet omdat de ph1 een notch heeft.
@dgh74: Ja, slaap rustig verder ….

Ze hebben die schermen massaal omdat ze schermen moeten inkopen en de Edge schermen te duur zijn.
Om toch aan een hogere ratio te voldoen en zo min mogelijk bezel te hebben passen ze de Notch toe.
Vaak wel met kin omdat die schermen de beste balans bieden tussen prijs – screen estate.

Het scherm dat gemaakt wordt voor de X is gewoonweg te duur en wellicht exclusief voor Apple dus levert Samsung dat niet.
Blijft dus over de Notch schermen met kin omdat het massa productie is.

De minimale essential phone notch is ook een exoot en daar hangt een prijs aan en andere uitdagingen (andere sensoren, speaker, etc).
Please kom met een SE 2… Ik ben nog één van die fossielen die een telefoon in z’n zak houdt en met 1 hand wil bedienen.
@jochempie: Wat is er mis met vandaag nog een nieuwe SE te kopen …. Snel zat, past prima in je hand en je kan er vrijwel niets niet mee doen wat je met een hedendaagse Iphone wel kan.
@turbobrick: Ik heb een “nieuwe” SE. Precies het huidige model maar dan met 64 gb, die uit de schappen is. Accu gaat achteruit en ik zou graag iets meer power voor foto’s en filmpjes willen hebben. 4K met 60 fps lijkt me wel wat.
@jochempie: Ik denk dat die mensen al snel richting de Iphone 7 zullen gaan.
Vrees dat het SE formaat niche een te kleine markt is voor Apple om een nieuw model voor te lanceren.
Immers, als je praat over 4k, 60fps en power dan valt en staat alles wat daarmee te maken heeft met het scherm.
Beetje onlogisch om vast te houden aan die kleine schermpjes met matige kwaliteit die je in dat formaat vind.
@turbobrick: Het verwachten is iets anders dan er op hopen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).