‘Apple probeert het met zonne-energie in de iWatch’

Apple iWatch concept
Apple komt binnenkort met een polsgadget, zoveel is duidelijk. Daarmee reist niet alleen de vraag hóé dit horloge eruit komt te zien, maar vooral op welke wijze Apple het energieprobleem van hedendaagse smartwatches – ze gaan maar een paar dagen mee – wil tackelen. Zonne-energie is één van Apples oplossingen.

Inductie

Dit blijkt uit een artikel van de New York Times, dat bronnen aanhaalt die bij een briefing over de iWatch zijn geweest. Apple zou verschillende methoden onderzoeken, waaronder het draadloos opladen via inductie. Je iWatch op een oplaadmatje leggen is dan genoeg, de energie stroomt dankzij een magnetisch veld tussen twee spoelen zo het batterijtje in. Google en Nokia doen dit al langer met telefoons.

Zonnecellen op een gebogen scherm

Ook wordt de toepassing van zonne-energie ontwikkeld. Het gebogen scherm van de iWatch krijgt hierbij een dun filmlaagje met zonnecellen die de batterij gedurende de dag van stroom voorzien. Misschien geen totaalvervanger voor de oplaadkabel, maar het verlengt de batterijduur wel. De NYT plaatst hierbij wel de kanttekening dat de ontwikkeling van deze techniek nog jaren gaat duren.

Een andere manier is het gebruiken van bewegingsenergie. Dit wordt al toegepast bij duurdere horloges en levert kleine hoeveelheden stroom op, maar zou wellicht prima dienst kunnen doen als batterijondersteuner in een smartwatch.

Lees ook: Apple’s iWatch komt pas in tweede helft 2014.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *