Apple reageert op Chinese beschuldigingen

China-Apple
In een statement op de officiƫle Apple-website, ontkent Apple de Chinese beschuldigingen dat de iPhone de locatiegegevens van gebruikers op zou slaan.

Afgelopen vrijdag opende de Chinese staatszender CCTV de aanval op Apple. De iPhone zou een bedreiging voor de nationale veiligheid kunnen vormen, omdat het de locatiegegevens van zijn gebruikers bijhoudt en opslaat. Door deze functie kunnen de Verenigde Staten gemakkelijk aan gevoelige informatie komen over China, zoals het ontdekken van staatsgeheimen.

In een reactie op de Japanse website van Apple, zegt de softwaregigant dat het onmogelijk is om dit soort informatie te verkrijgen. De locaties die de gebruiker bezoekt worden opgeslagen op de iPhone, maar niet verstuurd naar iTunes en iCloud. Zelfs als dit wel het geval zou zijn, is het volgens Apple haast onmogelijk om er van buitenaf informatie uit te plukken, omdat de data versleuteld is.

Wel zegt Apple locatiegegevens bij te houden om zo sneller locaties te kunnen bepalen. De gegevens die hiervoor opgeslagen worden, kunnen echter niet aan een individuele gebruiker of apparaat gelinkt worden. China voert al langer een openbare campagne tegen softwarebedrijven. Zo mogen overheidscomputers niet meer draaien op Windows 8 en maken banken geen gebruik meer van IBM.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *