Apple reageert op ‘Russische partijdigheid’

Apple reageert op Russische partijdigheid
Hoe zit het met de grenzen?

In een groot deel van Europa is weinig gedoe over de grenzen die we hebben met de landen om ons heen. Hoe anders is dat al jaren tussen Rusland en Oekraïne. Apple heeft recent de Krim toegewezen aan de Russen. Het is een schiereiland van Oekraïne, maar sinds 2014 is het gebied geannexeerd door Rusland. Apple heeft nu een ‘partij’ gekozen in het voordeel van Rusland.

Map-makers zitten middenin die discussie. Apple gaat in elk geval eens goed kijken hoe het zit met de grenzen rondom de Krim. Dat zegt het bedrijf tegenover Reuters. Als je Rusland intikt op Apple Maps dan zie je dat de Krim valt onder het land. Echter, andere navigatie-apps stellen juist dat het gebied een niemandsland is: het is niet van Rusland, het is niet van Oekraïne. Een neutrale manier om geen partij te kiezen in de discussie.

Nu bekend is dat Apple het gebied heeft toegewezen aan Rusland laat de discussie weer op, vandaar dat het techbedrijf er gaat induiken. Apple beroept zich op het feit dat ze zich aan internationale wetten houden hoe grenzen gesteld worden, aldus Apple-woordvoerder Trudy Muller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *