Apple schrapt Windows 7 ondersteuning bij nieuwe Macbooks

Macbook-Air-Windows-7
Bootcamp, een programma waarmee je Windows kunt draaien op een Macbook, ondersteunt Windows 7 niet meer bij de nieuwe Macbooks van Apple.

Zowel de nieuwe Macbook Air als de nieuwe Macbook Pro zullen dus naar Windows 8 uit moeten wijken als ze Windows willen draaien op hun Macbook. Op hun website maakte Apple dit bekend, en legt meteen uit hoe je Windows installeert op de nieuwe Macbooks. Dit geldt dus alleen voor de modellen die dit jaar geïntroduceerd zijn: de 11- en 13-inch nieuwe Macbook Air en de 13-inch Macbook Pro.

Alternatief
Hiermee zet Apple de trend voort die ze in 2010 startte bij de lancering van de tweede Macbook Air, toen Windows XP en Vista niet meer ondersteund werden door Bootcamp. Mocht je afhankelijk zijn van Windows-software, dan is het slim om een alternatief te installeren als Parallels Desktop 10 of VMWare Fusion 7, zo schrijft Apple Insiders.

Geen zin om over te stappen op Windows 8? Dan kun je altijd wachten op Windows 10. Microsoft maakte onlangs immers bekend dat eigenaren van Windows 7 en 8 gratis over kunnen stappen naar dit nieuwe besturingssysteem, dat wel gewoon ondersteund zal worden door Bootcamp.

4 reacties

  1. Ik snap niet dat er zoveel mensen zijn die zo’n afkeer hebben tegen de zogenoemde ‘Metro user interface’, het biedt juist overzicht… Hetzelfde geldt voor de mobiele versie van Windows, erg makkelijk in gebruik en heel overzichtelijk, waar je met kleine pictgrammetjes op je bureaublad al snel je overzicht verliest.

    • @autobart: Ik snap wel waarom er mensen zijn die de metro interface vervelend vinden op een groot scherm, dan is het al snel minder overzichtelijk dan een normaal start menu.
      Dat kan je overigens eenvoudig oplossen door kleine iconenn te gebruiken en alles aan een kant zetten. Je kan ook altijd nog een klassiek startmenu installeren. Maar ik kijk wel uit naar Windows 10 waar je het beste van beide werelden hebt.

      • @MrSkyline: Daar zit wel wat in, maar die kleine pictogrammetjes met elk hun eigen stukje tekst eronder zijn ook alles behalve overzichtelijk hoor… Het is gewoon ingesleten dat dat de maatstaf is, net zoals die pictogrammetjes bij Android, velen omschrijven het als makkelijk, waar het eerder omslachtig is. Live Tiles bieden je al heel wat informatie, terwijl dat plaatje altijd hetzelfde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *