Apple schroeft bestellingen iPhones stevig omlaag

Auteur: , 2 Reacties
Het verkooptechnisch teleurstellende toestel in zijn doos

Apple is conservatief met het bestellen van nieuwe iPhone X'en.

De informatie rondom de verkoopcijfers van Apple’s nieuwste toestel, de iPhone X, is een beetje wisselvalling. Enerzijds is de smartphone uit 2017 het bestverkochte toestel van Apple, terwijl de verkoopcijfers volgens analisten een beetje tegenvallen. Wellicht dat het miljardenbedrijf daarom de productie van de iPhone X stevig omlaag schroeft.

Dat stelt een viertal insiders tegenover Nikkei Asian Review. Volgens mensen uit de productieketen van de iPhone X heeft Apple laten weten 20% minder onderdelen te gaan bestellen voor de tweede helft van 2018. Volgens diezelfde bronnen orderde het Amerikaanse bedrijf in 2017 onderdelen goed voor 100 miljoen toestellen (iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X) terwijl er dat dit jaar ‘slechts’ 80 miljoen lijken te zijn.

Nu, veel sceptici zullen dit als de teloorgang van Apple interpreteren en ja, analisten stellen dat de hoeveelheid aangeschafte smartphones in de gehele branche voor het eerst sinds de introductie van de gadget aan het afnemen is. Wellicht dat het plafond wel een beetje bereikt is voor de smartphonemarkt.

Tegelijkertijd moet je je realiseren dat de populaire iPhone X een fors hogere prijs heeft dan zijn voorgangers. Afhankelijk van de productiekosten zou een kleinere hoeveelheid verkochte iPhone X’en nog geen lagere winst hoeven te betekenen.

Foto @Gregory Varnum2 reacties

Dat werd voor de launch gezegd. De twee kwartalen na launch en nu weer.

Als je maar genoeg schiet met hagel raak je als “analist” altijd wel iets.
De insiders hebben maar 1 doel en dat is het manipuleren van de beurskoers van het aandeel Apple. En dat werkt heel goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).