‘Apple-serie maken kost 13 miljoen euro per aflevering’

Auteur: , 1 Reactie
'Apple-serie maken kost 13 miljoen euro per aflevering'

Kosten noch moeite worden bespaard om de strijd aan te gaan met concurrenten zoals Netflix.

Apple moet alles uit de kast trekken om van zijn streamingdienst een succes te maken. Het bedrijf heeft immers een achterstand op de gevestigde orde. Internationaal is dat Netflix, maar in de VS zijn er nog veel meer grote streamingdiensten zoals Hulu.

Het feit dat Disney met een streamingdienst komt én dat Amazon groeiende is met Prime geeft aan dat Apple keihard zijn best moet doen om van de eigen dienst iets succesvols te bakken. Apple denkt dit in elk geval te doen door er bakken met geld tegenaan te smijten. Volgens berichtgeving in The Wall Street Journal spendeert Apple 15 miljoen dollar per aflevering voor de eigen serie See.

Dit is een budget die vergelijkbaar is met bekende en grote Hollywood-producties. Dit wil niet automatisch betekenen dat See een succes gaat worden. Wel is duidelijk dat Apple kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het Amerikaanse techbedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Apple TV+, de streamingdienst van Apple, live gaat. Voor nu is alleen bekend dat de dienst ergens dit najaar het licht moet zien.

Lees ook: ‘iPhones nemen volgend jaar pas afscheid van de notch’1 reactie

“Wel is duidelijk dat Apple kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.”
Nou succes om je klanten vast te houden met 1 serie per maand.
Netflix weet me met regelmaat te verassen met de hoeveelheid die ze uploaden (Season 2 van dark EN Stranger things Season 3 vlak achter elkaar, omdat het kan)
En alsnog zit ik regelmatig zonder, zoals nu.
En ik kijk “maar” 1-2 uur per dag voor het slapen gaan. Maar je vliegt er zo door heen.
Kan me niet voorstellen dat ze de bingewatchers’ aandacht weten te trekken hiermee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).