Apple staat iPhone-batterijen van anderen toe

Het gaat niet zo goed met de iPhones
Een interessant gegeven.

Apple staat bekend om zijn strenge beleid met betrekking tot onder meer iPhones en iPads. Wanneer je deze apparaten laat repareren bij Apple, kijken medewerkers streng naar de aanwezige componenten in de apparaten. Beschikt je iPhone of iPad over materiaal van derde partijen, dan kun je de deur gewezen worden en zul je een niet Apple-gerelateerde reparatiewinkel moeten zoeken.

Volgens het Franse blog iGeneration het het Amerikaanse bedrijf de regels versoepeld. De bron suggereert dat Apple zijn Genius Bar-medewerkers heeft laten weten om aanwezige onderdelen van derden te negeren. Interne documenten die in handen zijn gekomen van MacRumors bevestigen het nieuws dat Apple dit inderdaad heeft gezegd.

Mocht er bijvoorbeeld problemen zijn met een aanwezige batterij van een derde partij, dan moet Apple deze batterij vervangen voor een eigen exemplaar zonder hier extra kosten voor te vragen. Dit maakt de omgang met klanten iets soepeler, zeker als ze voorheen bij een derde partij zijn geweest bijvoorbeeld en deze heeft die andere batterij geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *