‘Apple start volgende week met verkoop van iMac met 4K’

iMac krijgt 4K-scherm
Apple gaat de 21,5″ iMac voorzien van een 4K-scherm en wil ‘m volgende week al in de winkels hebben.

Het bedrijf van Tim Cook is momenteel druk bezig met het opstarten van de verkoop van de iPhone 6s. Het nieuwe toestel is al in meerdere landen te koop, terwijl vrijdag een nieuwe groep landen volgt. Apple heeft nog een troef in handen om in het najaar te scoren, want ook de iMac krijgt een verjongingskuur, zo meldt 9to5Mac.

Apple koos er in 2012 voor om de iMac flink dunner te maken en kwam vorig jaar al met een 5K-versie van het 27″-model. De iMac met 21,5″ scherm bleef vrijwel ongewijzigd, maar daar komt nu verandering in. Apple zou namelijk van plan zijn om op 13 oktober een iMac op de markt te brengen met een 4K-display, die iets duurder moet worden dan het vorige model.

Voor die hogere prijs krijg je niet alleen een kraakheldere display, maar vermoedelijk ook een Magic Mouse 2 met Force Touch en een toetsenbord met Bluetooth 4.0 LE, zodat je minder vaak op zoek hoeft naar nieuwe batterijen. Apple heeft de geruchten nog niet officieel bevestigd, maar als iMac-liefhebber doe je er misschien verstandig aan alvast een tentje op te zetten bij de lokale Apple Store. De voorraad zou in eerste instantie namelijk zeer beperkt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *