Apple stelt langverwachte iOS 12 feature uit

Auteur: , Geen reacties
iOS 11.4 uitgebracht, dit is er nieuw

Even geduld alstublieft.

In het afgelopen WWDC evenement van Apple was er weinig spectaculairs te melden. De nieuwe iOS-versie richt zich vooral op veiligheid, en de AR-functies gaan we nog lang niet allemaal gebruiken. Een van de weinige functionele toevoegingen was de mogelijkheid om groepsgesprekken te houden in FaceTime. De update zou samen met iOS 12 gelanceerd worden, maar niets is minder waar.

Apple heeft bevestigd dat Group FaceTime niet meer inbegrepen zal zijn bij de iOS 12 release. Dit viel te lezen in de release notes van de nieuwste iOS 12 b├Ęta. Met de feature zou het mogelijk zijn om groepsgesprekken te houden met maximaal 32 mensen.

Het is onzeker wat precies de oorzaak van de vertraging is. Uiteraard is een gesprek met 32 mensen erg netwerk-intensief, zowel voor wifi als 4G bijvoorbeeld. Ook zouden er speciale live effecten en filters meegeleverd worden, en moeten Animoji en de nieuwe Memoji compatibel zijn.

Het is niet gek dat een van bovenstaande functies ervoor gezorgd heeft dat het vernieuwde FaceTime nog even tijd nodig heeft. Jammer is het wel, aangezien iOS 12 al ene redelijk conservatieve update is. Ergens in de herfst zal Group FaceTime alsnog uitkomen, zo luidt het bericht van Apple.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).