iOS 14

Apple stelt omstreden iOS 14 feature uit naar 2021

iOS 14

Apple wacht nog even met de omstreden privacy-feature voor iOS 14. Blijkbaar heeft de waarschuwing van Facebook toch gewerkt.

Vorige week kreeg Apple een flinke waarschuwing van de conculega’s bij Facebook. Een nieuwe privacy-feature van iOS 14 zou desastreus zijn voor adverteerders. Hoewel Apple een flink smerige streek met het sociale medium heeft uitgehaald, blijkt dat ze het advies toch ter harte nemen. Ze stellen de nieuwe privacy-feature namelijk nog eventjes uit.

Apple iOS privacy feature uitgesteld

In een blogpost laat Apple weten nog even te wachten met de betreffende omstreden feature van iOS 14. Door de feature zouden ontwikkelaars toestemming moeten vragen aan de gebruiker voordat er iets met de persoonsgegevens gedaan kan worden.

Deze verplichte nieuwe feature zou er volgens Facebook voor zorgen dat adverteerders zo niet meer gericht advertenties kunnen laten zien. Daarvoor moeten gebruikers immers toestemming geven. En die toestemming omvat tussen de regels zoiets als ‘ja, doe maar louche dingen met mijn data’. Ofwel, veel iPhone-gebruikers zullen geen toestemming geven, wat het adverteerders lastiger maakt om doelgericht te adverteren.

We willen ervoor zorgen dat gebruikers kunnen kiezen of ze apps toestaan hen te volgen. Om ontwikkelaars tijd de geven om de nodige veranderingen voor hun apps door te voeren, zullen apps vanaf begin volgend jaar pas toestemming hoeven vragen aan de gebruiker om ze te volgen.

Apple

iOS 14 nog steeds in 2020

Kortom, voorlopig verandert er niets voor Apple-gebruikers. Je zult nog steeds standaard toestemming geven om gevolgd te worden door derden. Ook als iOS 14 dit najaar uitkomt, blijft alles zoals het is.

Begin volgend jaar zal de nieuwe feature dan echt doorgevoerd worden. Ontwikkelaars moeten dan toestemming vragen voordat ze anderen bedrijven mogen laten meekijken naar de data van Apple-gebruikers.

Lees ook: Dit gaat Apple allemaal onthullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *