Apple stopt levering iPhone 6 aan Nederlandse winkels

iPhone 6
Wachttijden gaan momenteel door het dak.

Nederlandse webwinkels kampen met een ernstig tekort aan iPhones. De levering van zowel de 4,7 inch iPhone 6 als de 5,5 inch iPhone 6 Plus zijn volgens One More Thing tot november gestaakt. Op de sites van bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue staat dat de nieuwe iPhones niet meer uit voorraad leverbaar zijn. Bij online verkoopgigant Bol.com is de wachttijd zelfs opgelopen tot 8 tot 10 weken.

Apple stopt levering iPhone 6 aan Nederlandse winkels

Volgens Bol.com zegt Apple dat de iPhone 6 momenteel amper beschikbaar is. Iets dat te maken zou kunnen hebben met de 36 nieuwe landen en regio’s waar de iPhone 6 later deze maand in de verkoop gaat. Alleen al in China is Apple’s nieuwste smartphone al 20 miljoen keer voorbesteld. De iPhone 6-voorraad voorraad zou dus wel eens rap aan het slinken kunnen zijn, waardoor Nederlandse webwinkels nu worden gedupeerd.

De winkels van Appel zelfs lijken er minder onder te lijden. Op de Nederlandse site van Apple staat dat het 7 tot 10 werkdagen duurt voordat de verzending gereed is, waarbij je doorgaans nog een aantal dagen moet wachten voordat het pakketje arriveert. Op de iPhone 6 Plus is het langer wachten, het duurt momenteel 3 tot 4 weken voordat Apple’s phablet klaar voor verzending is.

Wil je hem het liefst zo snel mogelijk hebben? Dan is een bezoekje aan een Apple Store in Amsterdam, Den Haag of Haarlem momenteel de vlotste manier op hem in handen te krijgen. Ook diverse telecomproviders hebben ze nog op voorraad, maar ook daar verschilt de levertijd per aanbieder.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_6_Plus/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

    • @azenomei: Het is marketing, met iedere iphone is er bij de launch een tekort, je zou denken dat als zoiets je overkomt dat je dan de volgende keer zorgt voor meer voorraad, maar nee, het is altijd wel iets waardoor er niet genoeg voorraad is, dat zorgt er voor dat mensen iets willen maar niet kunnen krijgen en dat zorgt voor een hype. Verder zorgt het ook voor nieuwsberichten als dit en denkt iedereen, wauw dat ding verkoopt overal uit, die moet ik hebben! Het is een goed verkopende telefoon, maar bij ieder model een tekort? Dat kan geen toeval zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *