Apple Stores gaan gebruik maken van iBeacons

De API's van iOS 7
Toen iOS 7 aangekondigd werd, was een van de nieuwe features de mogelijkheid tot zogeheten iBeacons. Maar wat je er nou precies mee moet, dat weet niemand. Behalve Apple zelf, uiteraard. Die heeft grootse plannen met de Amerikaanse Apple Stores.

Het is jammer dat de nieuwe iPhones geen NFC hebben, zeker gezien het feit dat dit de nieuwe standaard lijkt te worden. Apple heeft daarvoor zijn eigen standaard, iBeacon, en is druk bezig dit te implementeren in Amerikaanse Apple Stores. Recent hebben ze een hele lading iBeacon-zendertjes opgekocht, en zijn van plan om de shopping-ervaring in hun winkels zo een boost te geven.

Met iBeacon zou een klant gedetailleerde informatie krijgen over het product waar hij nu voor staat. De telefoon weet immers precies waar deze zich bevindt. Ook zou het helpen bij het lokaliseren van klanten bij de Genius Bar; de medewerkers kunnen op hun iPad precies zien waar de klant is, en ook zou je gepersonaliseerde informatie kunnen krijgen bij het binnenwandelen van de Store.

Wij hopen dat Apple de iBeacon-API wat verder open zet. De techniek biedt leuke voordelen, denk hierbij aan zelf-ontgrendelende sloten en restaurants waarbij je bij betreden het menu toegezonden krijgt, maar Apple houdt de deksel gesloten. Misschien is dat zodat ze als eerste in de Apple Stores het kunnen implementeren en testen op een grote schaal, of het is een kwestie van Apple die nou eenmaal lastig is. (via MacRumors.com)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *