Apple test nieuwe iOS 11 feature voor in de auto

Zulk rijgedrag is binnenkort dus verleden tijd
Hierdoor word je niet meer afgeleid door je telefoon.

Aan het begin van de herfst zal er in iOS 11 een nieuwe veiligheidsfeature komen voor de iPhone, onder de naam ‘Do Not Disturb While Driving’. Volgens Craigh Federighi, de senior vice president van software engineering, moet de feature ervoor zorgen dat mensen hun ogen op de weg houden.

De feature zal zich automatisch activeren als hij actief is en je iPhone verbonden is met je auto, via een USB aansluiting of Bluetooth verbinding. Als de feature aanstaat worden berichten niet getoond aan de chauffeur. Verder zal de feature mensen automatisch melden dat je achter het stuur zit.

Enige restrictie of het gebruik van de feature, dat ligt compleet in de handen van de gebruiker. Zelfs wanneer de telefoon niet verbonden is met de auto, kan het detecteren dat de auto rijdt en de feature aanzetten. Gelukkig werken CarPlay en Navigatie nog als de feature aanstaat. Ook kun je gerust nog muziek beluisteren tijdens het rijden.

De functie voldoet aan de parameters die gebruikers toepassen op de normale ‘niet storen’ modus. Mensen die op de favoriete contactenlijst staan, kunnen je nog steeds bereiken. Ook heb je, als passagier, de mogelijkheid om de waarschuwing uit te zetten door op de ‘ik rijd niet’ knop te drukken.

Je vind de feature in het instellingenmenu door het bedieningspaneel op te roepen en op de knop met ‘Niet Storen Ik Rijd’ te drukken. (via AppleInsider)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *