Apple toch weer trendsetter: ook Huawei P20 heeft notch

Huawei P20 Lite
We hadden er nog zo op gehoopt dat andere fabrikanten Apple deze keer niet zouden volgen, maar helaas…

Dankzij Evan Blass kunnen we alvast een blik werpen op de Huawei P20 Lite, een smartphone met een 5,6″ display en een resolutie van 2250 bij 1080 pixels. Maar wat natuurlijk meteen in het oog springt: die notch aan de bovenkant, waar natuurlijk de camera in is verwerkt. Natuurlijk levert het extra schermruimte op, maar is de oplossing van Samsung niet veel fraaier?

Huawei zou de P20 Lite aankondigen op 27 maart, naast twee andere varianten. Het zou in alle gevallen gaan om toestellen met een randloos scherm, maar in het geval van de reguliere P20 is de display ongetwijfeld een stukje groter. Het is puur gokwerk, maar zou de derde variant soms de P20 Plus zijn?

Terug naar de P20 Lite op de foto. Volgens Blass krijgt dat toestel een Kirin 659-processor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Standaard is Android 8.0 Oreo geïnstalleerd.

2 reacties

  1. Wat is die telefoon foeilelijk!
    Ik ben ook geen fan van de inkeping op de iPhone X. Liever had ik een rand boven en onder (voor de symmetrie) gezien waar Apple heeft gekozen voor maximaal schermoppervlak. Niet mijn keuze, maar een keuze.
    Huawei daarentegen heeft en een inkeping en toch de symmetrie weten te breken. Dit is het slechts van beide keuzes combineren. Dit is een draak van een ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *