Apple TV-dienst zo goed als af: grote spelers werken mee

Apple TV-dienst zo goed als af: grote spelers werken mee
Apple’s nieuwe TV-dienst staat al een tijdje in de steigers, maar het lijkt erop dat we snel meer gaan zien van het platform.

De techgigant voerde volgens bronnen van The New York Post positieve gesprekken met de grote spelers in Amerika: ABC, CBS, NBC en Fox. De TV-markt is in Amerika anders opgebouwd dan in Nederland, want vrijwel alle zenders hebben lokale afdelingen. De onderhandelingen met deze partijen heeft Apple echter weten te omzeilen, want de vier grote netwerken mogen hiervoor zelf om de tafel. Dat was in eerste instantie een heikel punt, maar inmiddels verlopen de onderhandelingen klaarblijkelijk een stuk soepeler.

Het lijkt erop dat Disney of CBS zich als eerste grote partij aan Apple zullen verbinden, al moeten er nog wel wat plooien worden gladgestreken. Apple zou opnieuw dertig procent van de abonnementsgelden in eigen zak willen steken, de rest wordt afgedragen aan de zenders. Of dat voldoende is, zal moeten blijken, maar volgens bronnen zetten de zenders in op een groter winstaandeel.

Het is nog niet bekend wanneer Apple zijn tv-dienst gaat onthullen, maar het lijkt erop dat het platform nog voor het einde van de herfst voor iedereen (lees: Amerikanen) beschikbaar moet zijn.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *