Apple TV + legt nog meer filmsterren vast [trailer]

Auteur: , Geen reacties
ryan-reynolds-apple-tv-plus

En deelt een andere preview. Toch blijft het aanbod braaf.

Apple TV + blijft toch een hele andere invalshoek zoeken voor haar tv-stream dan de concurrentie. Zo maakte zij bekend dat zij Ryan Reynolds, bekend van Deadpool en Detective Pikachu heeft vastgelegd. Ook Will Ferrell, die we kennen van onder meer Anchorman en Zoolander, komt de gelederen versterken.

Wie daarmee dacht dat we nu ook bij Apple TV + wat harde actie met wellicht een scherpe humor konden verwachten komt bedrogen uit. De heren gaan namelijk aan de haal met een klassieker die je eerder bij Disney zou verwachten. Zij verzorgen voor Apple TV + namelijk de (zoveelste) remake van A Christmas Carol, de klassieker van Charles Dickens. Deze keer moet het een musical-achtige vertelling worden. Sean Anders en John Morris, die voor Will Farrell diverse hitproducties schreven en produceerden zouden ook nu betrokken worden. Hoewel er geen data bekend zijn lijkt het erop dat we de release pas rond kerst 2020 kunnen verwachten.

Ondertussen deelde Apple wel een andere trailer. Vanaf november is ‘The Elephant Queen’ te zien op de streamingdienst. Deze familiefilm volgt het verhaal van Athena, de leidster van een kudde olifanten. Op zoek naar water voor haar kudde is ze genoodzaakt de kudde tijdelijk te verlaten. Wat volgt is een hachelijk avontuur over de Savanne. De film is, zoals Apple het zelf zegt ´een liefdesbrief aan bedreigde diersoorten´. Critici waren enthousiast. Zo won de film de ´Cinema for Peace International Green Film Award of the Year´. Ook werd ze gekozen in de speciale selecties van het Internationale filmfestival van Toronto, het BFI London Filmfestival en het Sundance Film Festival. Inmiddels gaf men een trailer vrij.

Hoe mooi de maatschappelijke boodschap ook is, het idee blijft dat een en ander wel een beetje braaf is. Ook eerdere bekendmakingen hadden vaak een meer maatschappelijk thema. Het is de vraag of de kijker wil betalen voor een continue beroep op het moraal. Vanaf november, als alle diensten volledig operationeel zijn zal blijken of men toch niet liever voor wat luchtiger (en harder) tv-vermaak kiest.

Foto via: Wiki CommonsEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).