Apple tweede op lijst met meest innovatieve bedrijven

Apple op plek 2 meest innovatieve bedrijven
De meningen over de vernieuwingsdrang van Apple zijn verdeeld, maar de techgigant mag zich dit jaar wel het op een na meest innovatieve bedrijf ter wereld noemen.

Het bedrijf uit Cupertino eindigde namelijk als tweede op de jaarlijkse lijst van Fast Company, waarbij zij vijftig bedrijven verzamelen die in hun ogen voor de meeste innovatie zorgen. Warby Parker (online brillenwinkel) eindigde op de eerste plaats, omdat zij in de ogen van Fast Company als eerste een merk helemaal via internet hebben opgebouwd.

Apple heeft al een tijdje geen echt nieuwe producten meer gelanceerd, maar steeg toch van de veertiende naar de tweede plek. Hoe kan dat? “Apple heeft niet gezorgd voor één innovatie in het bijzonder, maar slaagt er wel in zijn bestaande producten steeds beter te maken, bijvoorbeeld met subtiele aanpassingen van de software. Ze geven met iOS 8 de touwtjes steeds meer uit handen, zodat ook andere ontwikkelaars aan de slag kunnen met interessante concepten en apps.”

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen, maar ook andere techbedrijven score uitstekend. Alibaba staat op de derde plaats, gevolgd door Google als vierde en Instagram als vijfde. Is dat een terechte volgorde of hadden jullie liever een ander bedrijf bij de beste vijf willen zien?

10 reacties

  1. Sinds wanneer heeft iemand interesse in de nummer 2? Hopeloos apple gefanboy.
    Argentinië is trouwens 2e geworden op het WK, de nummer een? Geen idee, boeit niet zo.

  2. Dus subtiele veranderingen verdienen het predicaat innovativiteit? Alrighty then… Als er één bedrijf is dat het verdient, is het wel een bedrijf dat achter Elon Musk staat. Tesla of SpaceX, eender voldoet ruimschoots.

  3. Dus als ik het goed begrijp stond Apple op nr 14 toen ze nog écht innoveerden en met vernieuwing kwamen maar, nu ze de boel een beetje aan het finetunen zijn en met opties in het OS komen die bij de concurrent al jaren mogelijk zijn, staan ze ineens op nr 2? Vreemd lijstje.

  4. Pfft dikke onzin. Als geld en gemakzucht innovatief is dan neem ik dit lijstje met een korreltje zout. De jonge kleine ondernemers die je ziet op indigogo en kickstarter bijvoorbeeld, die zijn pas innovatief. Maar helaas reikt hun reclame budget niet zo hoog dat men vind dat hun innovatief zijn. Omdat men simpelweg niet van hun af weet, of dat het product nog niet “commercieel” genoeg is, of op de markt. Apple zit er alleen in omdat iedereen er van af weet.. Maar wat Simon hierboven al aangaf met Tesla, die zijn pas innovatief bezig.

    En ook ik, gebruiker van alles, dus ook van Apple producten vind dat er nu wel erg veel Apple post op apparata staan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *