Apple verantwoordelijk gehouden voor fatale autocrash

Apple autocrash
De videobel-app FaceTime moet de boosdoener zijn geweest in het ongeluk.

Bedrijven zitten bepaald niet stil als het aankomt op het aanvragen van patentrechten. Vaak zijn er hele toffe of handige concepten te vinden, die helaas in de praktijk nooit toegepast zullen worden. Een Amerikaans echtpaar klaagt Apple nu echter aan vanwege een patent dat het nooit gebruikt heeft.

Op kerstavond 2014 kwam de vijfjarige Moriah Modisette als enige om het leven bij een autocrash, waarin ook haar ouders betrokken waren. De dader en bestuurder van de andere auto verklaarde dat hij aan het FaceTimen was tijdens het ongeluk. Apple had echter in 2008 een patent aangevraagd op een techniek waarmee de iPhone de videobel-app FaceTime zou blokkeren bij hoge snelheden.

Aangezien Apple deze technologie nooit heeft doorgevoerd, houden de ouders van de overleden Moriah het bedrijf uit Silicon Valley verantwoordelijk voor het ongeluk. Apple zou namelijk gefaald hebben om het belangrijke en veilige patent te implementeren in haar iPhones.

Hoewel Apple het patent pas officieel in april 2014 kreeg toegewezen, is het niet duidelijk of het ooit echt bezig was om de veiligheidsfeature te gaan verwerken in FaceTime. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Nog geen reacties

  1. Sjemig, wel een beetje raar om een telefoonfabrikant verantwoordelijk te houden. Misschien kan de provider dan ook wel een deel van schuld opnemen, was immers door het 3/4G netwerk dat de dader kon facetimen. Of wacht, misschien wel de plaatselijke Nuon aanklagen omdat zij de stroom voor het toestel hebben geleverd…?

    Only in America…

    /ontopic: Een kind verliezen is zo’n beetje het ergste wat je als mens kan overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *