Apple verkoopt 10 miljoen iPhones in drie dagen

iPhone6-6-plus
Apple heeft wederom een verkooprecord gezet met de iPhone 6 en 6 Plus. In drie dagen tijd vlogen er maar liefst 10 miljoen nieuwe iPhones over de toonbank.

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Apple vorige week haar nieuwe smartphones lanceerde. Wereldwijd stonden er miljoenen fans in de rij om een nieuw exemplaar te bemachtigen, wat een nieuw record is. Dat is één miljoen meer dan vorig jaar, toen de iPhone 5C en 5S bij elkaar opgeteld goed waren voor negen miljoen.

Bestelrecord
Heel opvallend is het natuurlijk niet, omdat we al wisten dat vier miljoen mensen de iPhone 6 of 6 Plus van tevoren gepre-orderd hadden in de eerste 24 uur. Tim Cook, CEO van Apple, is natuurlijk in zijn nopjes:

“De verkoopcijfers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus overstegen onze verwachtingen, en we kunnen niet blijer zijn. We hadden nog meer iPhones kunnen verkopen als er een grote voorraad was geweest. We zijn dan ook druk bezig om dit tekort aan te vullen.”

Vooral de 6 Plus lijkt aan een ernstig tekort te lijden, omdat het knap lastig is om op dit moment snel aan een exemplaar te komen. Blijkbaar zat iedereen dus toch te wachten op een nóg grotere iPhone. Heb jij genoeg van Apple? Kijk dan hier hoe de gloednieuwe smartphones op brute wijze gemold worden.

2 reacties

    • @Jantje_555: Ze zijn gewoon bijzonder goed in marketing. Als je 1000x hoort dat een Iphone veel beter is dan al het andere dat er te koop is en je hoort 4x het tegengestelde, wat ga je geloven als je er geen verstand van hebt? Dat is toch knap van ze.

      Mijn mening: Android is voor de mensen met iets meer verstand van specs en mensen die graag wat meer willen aanpassen en personaliseren, je kunt er meer je eigen ultieme telefoon van maken. Wil je iets met status en iets dat gewoon simpel werkt, zonder dat je je er in hoeft te verdiepen? Dan wordt het een Iphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *