Apple verkoopt meer iPhones, minder iPads


Apple heeft vanavond zijn kwartaalcijfers gepubliceerd. Hieruit blijkt dat ze meer telefoons hebben verkocht dan door analisten werd voorspeld, maar de iPad-verkoop zit in een dip.

Omzet: $45,6 miljard

De techgigant uit Cupertino noteerde in de afgelopen drie maanden 45,6 miljard dollar omzet, bij een winst van 10,2 miljard dollar. Het aantal verkochte iPhones kwam uit op 43,7 miljoen (verwachting: 37,7 miljoen), waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen de iPhone 5s en de iPhone 5c. Het is echter wel een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Minder iPads, veel minder iPads

Het aantal verkochte iPads kwam uit op 16,3 miljoen. Ondanks de lancering van de iPad Air overtroffen ze de cijfers van een jaar eerder niet, toen er in drie maanden 19,5 miljoen iPads over de toonbank vlogen. Analisten hadden de tabletverkoop voor dit kwartaal zelfs op 19,7 miljoen gezet, een getal dat bij lange na niet is gehaald.

Er zijn ook nog 4,1 miljoen Macs verkocht. Een lichte stijging ten opzichte van de 3,9 miljoen computers een jaar eerder. De iPod line-up was goed voor 2,7 miljoen exemplaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *