Apple verkoopt recordaantal iPhones & iPads

Apple iPhone 5c
Of Apple op z’n retour is? De verkoopcijfers zeggen van niet.

Apple heeft haar resultaten over het eerste fiscale kwartaal van 2014 bekend gemaakt, en meldt trots dat ze 51 miljoen iPhones hebben verkocht en een niet misselijke 26 miljoen iPads aan de man wisten te brengen. Dit betekent dat de iPhone-verkoop met 6,7 procent is gegroeid en het aantal verkochte iPads met 13,5 procent is toegenomen. Verrassing? Welnee, Apple heeft in september immers twee nieuwe iPhones geïntroduceerd, die vanaf oktober mondiaal verkrijgbaar waren. Bovendien doen gadgetboeren het in de decembermaand uiteraard extra goed.

Aan het eind van hetzelfde kwartaal een jaar eerder – we hebben het hier over de maanden oktober, november en december – stond de verkoopteller op 47,8 miljoen iPhones en 22,9 miljoen iPads.

13,1 miljard dollar winst

Apple wist een omzet van 57,6 miljard dollar te draaien. De winst: een whopping 13,1 miljard dollar, oftewel 9,59 miljard euro.

Apple's omzet

Helemaal des Apples geeft het bedrijf geen onderverdeling. We weten dus niet wat de verkoopverhouding van de iPhone 5s versus iPhone 5c of iPad Air versus iPad mini is. Het smartphoneaandeel van Apple is nu wereldwijd 20 procent, waarmee ze nog altijd onder Samsung zitten.

Toch een koersval

Ondanks het verkooprecord voor iDevices, ziet Apple het somberder in voor het tweede kwartaal. Het bedrijf denkt dan een omzet van tussen de 42 miljard en 44 miljard dollar te halen, terwijl door analisten op 46 miljard dollar werd gerekend. De koers van Apple zakte daardoor nabeurs met 5,8% in.

Nog geen reacties

  1. AH verkocht afgelopen maand 51 miljoen broden en DE produceerde afgelopen week genoeg koffie voor 51 miljoen kopjes koffie. Het is duidelijk dat apple een persberichtje heeft uitgepoept want overal staat het zelfde niets zeggende onzinverhaal waar apple de aandelen koers mee probeerd omhoog te krijgen.

  2. Verkooprecords zeggen pas wat in verhouding tot de groei van de markt. Helaas voor Apple vallen de resultaten wat dat betreft dus tegen en daar komt ook de lagere omzetverwachting uit voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *