Apple verlaagt productie nieuwe iPhones weer

productie-iPhone-weer-verlaagdVerkopen vallen tegen, toeleveranciers de dupe.

Toeleveranciers van mobiele telefoons zijn vaak een belangrijke bron om marktontwikkelingen te weten te komen. Eerder deze maand werd al bekend dat Apple de productie wegens tegenvallende verkopen verlaagt. Nu meldt Digitimes dus een nieuwe productieverlaging.

Hoeveel minder de productie wordt is niet bekend, maar Largan Precision, dat de lenzen voor de iPhones produceert, meldt al dat de cijfers over november tegen zullen vallen ten opzichte van die over oktober en verwacht in december een verlaging ten opzichte van november. Career Technology, een andere leverancier van onderdelen, heeft zelfs al 110 mensen naar huis gestuurd omdat zij wegens de teruglopende productie niet meer nodig zijn. Andere producenten volgen die trend en krimpen het personeelsbestand in.

Dat iPhone geen verkoopsucces heeft getroffen met de nieuwste releases bleek al doordat zij een prijsverlaging doorvoerden op de iPhone XR en de iPhone X weer in productie hebben genomen. Klaarblijkelijk zijn die maatregelen niet afdoende. Op social media zijn kritische geluiden te horen, gebruikers geven aan dat een lagere prijs wellicht meer verkopen uitlokt, waardoor de ontslagen van mensen wellicht kunnen worden voorkomen.

5 reacties

 1. De iPhone-gebruikers zijn het klaarblijkelijk zat om als melkkoe te worden beschouwd.

  De meeste iPhone bezitters in mijn omgeving gebruiken nog steeds hun iPhone 5S, 6 of 7 en hikken enorm aan tegen de vervanging van hun telefoon, die zó veel meer zou moeten gaan kosten dat ze voorlopig maar alles bij het oude laten – of de overstap naar het Android platform maken.

 2. En zoals gebruikelijk met dit soort berichten…. vandaag word bekend dat er helemaal geen productie verlaging is en de XR het best verkopende toestel is.

  Ovrigens staat hierboven dat een maand geleden al bekend was dat de productie omlaag was ( ALSOF dat echt de waarheid was ) …. Maar het was helemaal niet “ eerder deze maand bekend” …. ook toen waren het namelijk slechts GERUCHTEN en fake news.

  En dit riedeltje krijgen we ook weer na de feestdagen …

  • @gorre: yup blijkbaar is het geen artikel waard met feiten over android privacy ( all over the news gister ) …. maar wel met ONZIN en geruchten/stemmingmakerij over iphone verkopen.

   Wel 2 posts over “tegenvallende” XR verkopen …. maar nog geen woord als het juist erg positief blijkt te zijn. Erg triest allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *