‘Apple verlaat Intel: exclusieve Mac chipsets in de maak’

Macbook Pro
Apple lijkt serieuze stappen te nemen om gedag te zeggen tegen de chipfabrikant.

Apple heeft het de laatste tijd maar druk met chipsets. Enkele maanden geleden kreeg partner Qualcomm al een flinke boete vanwege frauduleuze praktijken wat betreft het leveren van chipsets voor Apple’s iPhones. Het hete nieuws van vandaag is dat Apple plant om haar Mac-apparaten vanaf 2020 te voorzien van haar eigen chips.

Het nieuwtje, dat afkomstig is van Bloomberg, heeft voor een flinke financiële klap gezorgd bij Intel. Na de berichtgeving daalden de aandelen van Intel met een flinke 9,2 procent. Niet zo gek ook, want Apple is verantwoordelijk voor maar liefst 5 procent van Intel’s complete omzet.

Het gebruik van eigen chips moet ervoor zorgen dat Macs en iOS-apparaten naadlozer met elkaar gaan samenwerken. Daarnaast hoeft Apple niet meer te wachten op Intel met het uitbrengen van nieuwe apparaten. Normaal gesproken lanceert Apple namelijk pas nieuwe apparatuur wanneer Intel haar nieuwste chipsets heeft gepresenteerd.

De transitie gaat echter in stappen, waardoor krachtige iDevices zoals de iMac Pro en Mac Pro niet meteen een Apple-chipset krijgen. Pas op het moment dat het bedrijf uit Cupertino zelf chips kan maken die gelijkwaardig of beter zijn dan die van Intel, worden deze geïmplementeerd.

Nog geen reacties

  1. Ik kan er zo weinig bij voorstellen dat een bedrijf als Intel, gespecialiseerd in microchips, voorbij gefietst wordt door Apple’s A-chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *