Apple ‘verstopt’ verrassing in nieuwe iMac Pro

Auteur: , 4 Reacties
De nieuwe iMac Pro

Het heeft iets te maken met Siri.

Apple zou van plan zijn om de nieuwe iMac Pro te voorzien van de A10 Fusion-chip. Nee, niet als vervanger voor een serieuze processor, want de iMac krijgt ‘gewoon’ een 18-core 4.5GHz-processor met 11 teraflops aan GPU-power. De A10 is bedoeld voor andere functies, zo meldt Jonathan Levin.

Klein stukje achtergrond: de A10 Fusion is de chip die ook in de iPhone 7 zit. In de iMac zou de processor zorg moeten dragen voor bepaalde beveiligingsaspecten én Siri. Op dit moment moet je Siri nog handmatig activeren, maar dankzij de A10-chip kun je ‘m ook oproepen met het bekende commando: Hey, Siri.

Dit is overigens niets nieuws, want Microsoft doet het met Cortana al een tijdje. Het is dan ook niet veel meer dan een inhaalslag, maar wel eentje die nodig is als Apple ervoor wil zorgen dat Siri op de Mac meer gebruikt wordt.4 reacties

Ik ben zo benieuwd wat dit ding gaat kosten als je hem volledig aankleedt met de 18-core, 128 GB RAM en 3 TB SSD. Een Kia Picanto zal wel goedkoper zijn ;)
@willeme: die Kia krijgt standaard 7 jaar garantie mee. Dat zie ik ze bij Apple niet zo snel doen 😜
@willeme: Ja, hij gaat peperduur worden, dat is een gegeven en dat is eigenlijk al jaren zo.
Alleen nog leuk voor ,mensen die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld doen en de uberfreaks.
Deze iMac Pro gaat aardig wat kosten, vanaf 4999 dollar.
Een beetje uitgebreide iMac Pro zal al snel richting 8000-1000 gaan kosten, dus kijk maar diep in je portemonnee. Zie bijgaand artikel over de iMac Pro;
https://www.iculture.nl/gids/imac-pro-verschillen/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).