‘Apple verviervoudigt vraag naar Samsung OLED schermen’

Auteur: , 1 Reactie
iPhone X

Apple gebruikt maar wat graag de schermen van haar grootste concurrent.

Samsung heeft de laatste jaren flink aan de weg getimmerd met haar smartphoneschermen. Met succes, want de displays van haar toestellen zijn om je vingers bij af te likken. Na vele pogingen heeft Apple (waarschijnlijk met enige schaamte) aangeklopt bij haar concurrent voor wat extra displays.

Met 50 miljoen verscheepte OLED displays voor de iPhone X had Apple genoeg gekregen van Samsung. In 2018 lijkt dit cijfer zich echter te verviervoudigen. Volgens het Koreaanse The Investor wil het bedrijf uit Cupertino namelijk 180 tot 200 miljoen schermen bestellen bij Samsung voor volgend jaar.

Aangezien Samsung per display een prijs aanhoudt van ongeveer 110 dollar, is het niet gek dat de tech-fabrikant geen problemen heeft met de verkoop aan haar concurrent. Mocht het gerucht waar zijn, dan kan Samsung rekenen op een totaalbedrag tussen de 19,8 en 22 miljard dollar.

Apple lijkt echter weinig zin te hebben om langer dan nodig gebruik te maken van Samsung’s displays. Enkele maanden geleden werd namelijk al bekendgemaakt dat Apple en LG samenwerken om een toestel met flexibel OLED-scherm aan het ontwikkelen zijn voor 2020. Gelukkig voor de Koreanen maakt Apple van meerdere Samsung componenten gebruik in haar toestellen.1 reactie

“Apple gebruikt maar wat graag de schermen van haar grootste concurrent.”

In feite is de Samsung die in dit verhaal de displays levert een losstaand bedrijf, namelijk Samsung Display Co.

Samsung Electronics Co. moet haar schermen voor bijv. de S8 ook gewoon inkopen bij Samsung Display Co.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).