Apple verwijdert Bitcoin app ‘Blockchain’ uit de App Store

Blockchain uit de App Store
Apple heeft weer eens bewezen dat ze helemaal niks zien in Bitcoin. Bitcoin portemonnee Blockchain is zojuist zonder pardon uit de App Store geknikkerd.

Blockchain is al twee jaar aanwezig in de App Store en werd in die tijd voor ruim 120.000 mensen gedownload. Nu heeft Apple plotseling besloten dat de app niet aan de richtlijnen zou voldoen. Best vreemd eigenlijk.

Vorig jaar werden door Apple al de Bitcoin apps Gliph en Coinbase uit de App Store gegooid. In een blogpost laat het team achter Blockchain weten:

These actions by Apple once again demonstrate the anti-competitive and capricious nature of the App Store policies that are clearly focused on preserving Apple’s monopoly on payments rather than based on any consideration of the needs and desires of their users.

Apps die de koers van Bitcoin volgen of nieuws over Bitcoin verzamelen zijn nog wel toegestaan in de App Store, maar apps die het mogelijk maken om met Bitcoin te betalen zijn niet welkom bij Apple. Volgens Apple is dat zo omdat er bepaalde landen zijn waar Bitcoin illegaal zijn en apps moeten geschikt zijn voor alle landen.

Op Android is Blockchain nog wel gewoon beschikbaar. (via: bloomberg.com)

Inmiddels hebben diverse partijen een petitie opgesteld om Apple zover te krijgen dat Bitcoin apps toch worden geaccepteerd.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *