Apple verwijdert chatdienst Telegram uit de App Store

Auteur: , Geen reacties
Telegram

Apple zit er weer eens bovenop.

Apple heeft een strenge reputatie als het gaat om handhaving in de App Store. Het techbedrijf selecteert streng op applicaties als het gaat om toelatingen. Ook neemt Apple het niet zo nauw met bestaande apps die de richtlijnen van het merk overtreden. Dat blijkt uit deze recente gebeurtenis.

Gisteren werd Telegram door Apple uit de App Store gezet. Volgens het techbedrijf was onverantwoorde content toegankelijk op Telegram. Content die volgens Apple niet thuishoort op apps in de App Store. De berichtendienst was snel op de hoogte van de gebeurtenis en lichtte gebruikers via sociale media in. Om welke afgekeurde content het precies ging is niet bekendgemaakt.

Telegram werkt aan een fix en de berichtendienst moet dus binnenkort weer beschikbaar zijn in de App Store. Hoelang dit gaat duren is niet duidelijk. Apple wil nog wel eens de tijd nemen om nieuwe apps of updates goed te keuren. Op het moment van schrijven is Telegram inderdaad nog niet beschikbaar in de App Store.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).