Apple vestigt verkooprecord: 13 miljoen iPhones verkocht

iPhone 6s
Apple’s iPhone 6s en 6s Plus werden vorige week gelanceerd, maar hebben nu al de records verbroken.

Volgens het techbedrijf zijn er meer dan 13 miljoen nieuwe toestellen verkocht sinds de release afgelopen vrijdag. Hiermee wordt het oude record verbroken, want vorig jaar gingen er tien miljoen iPhones over de toonbank. Volgens Tim Cook zijn gebruikers vooral goed te spreken over de 3D Touch-functie en Live Photos.

9 oktober worden de nieuwe toestellen ook gelanceerd in andere landen, waaronder Nederland en België. De enorme verkoopcijfers zijn echter vooral te danken aan landen als China. Eerder dit jaar haalde het land Europa in wat betreft verkoopcijfers en werd het Apple’s tweede markt, terwijl de groei er drie keer harder gaat dan in Amerika.

3 reacties

  1. Onbegrijpelijk… Als die nou €200,- goedkoper zou zijn en zou beginnen met 32gb is er nog enigszins sprake van waar voor je geld maar dit is gewoon wat de gek er voor betaald en blijkbaar zijn er heel veel gekken.

  2. Vergeet niet dat de Iphone de standaard is bij veel bedrijven ! Die updaten wat vaker in het kader van veiligheid en een hoop bedrijven kunnen geld uitgeven wat niet direct van hun is en doen dat ook graag. Je hebt dan automatisch flinke bestellingen en dan schiet het op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *