Apple voor de rechter om iPhone 5s processor (A7)

Apple A7 processor presentatie
Apple wordt door de universiteit van Wisconsin voor de rechter gesleept. De A7 processor die gebruikt wordt in de iPhone 5s, iPad Air en de iPad Mini Retina schendt een patent in bezit van de Amerikaanse universiteit. Apple zou bewust hebben geweigerd een licentie af te sluiten.

Het patent beschrijft een techniek die de processor in staat stelt een stuk efficiënter en daarmee dus sneller en zuiniger te werken. Het patent werd op 14 juli 1998 toegewezen aan de Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF) die de patenten van de universiteit beschermt.

Volgens WARF heeft Apple het patent willens en wetens geschonden en was de techgigant uit Cupertino niet bereid een licentieovereenkomst te sluiten: “Apple has stated that it is the policy of the company not to accept or consider proposals regarding licensing from outside entities like WARF for any purpose”.

Wanneer de rechter WARF in het gelijk stelt, zou dat tot een verkoopverbod van de eerder genoemde Apple toestellen kunnen leiden. Het ligt echter meer voor de hand dat Apple dan alsnog een licentie afsluit. Een schadevergoeding voor het onrechtmatig gebruik van de techniek is eveneens inzet van de rechtszaak. Wordt vervolgt… (via: idownloadblog)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *