Apple vraagt patent aan op cover met LED-verlichting

De afbeelding uit de patentaanvaag van Apple
Meer dan een veredelde kickstand was Apple’s smart cover voor de iPad tot op heden niet. Dat kan binnenkort gelukkig zomaar veranderen, want de cover krijgt mogelijk een hoop interessante, nieuwe functies.

De collega’s van Apple Insider ontdekten namelijk dat Apple patent heeft aangevraagd op een smart cover met LED-verlichting. Zo kan de cover de gebruiker meer informatie verschaffen over zijn device, bijvoorbeeld als je een berichtje ontvangt. Handig, want zo hoef je dat niet langer telkens op de iPad zelf te checken.

Natuurlijk zal alleen die nieuwe functie niet genoeg zijn om iedereen ervan te overtuigen een nieuwe smart cover aan te schaffen. Dat beseft Apple zelf ook, want de cover onderscheidt zich ook op andere punten. Denk aan een doorzichtig deel, waardoor je de notificaties op je scherm kunt lezen en de mogelijkheid om je iPad draadloos op te laden via de cover.

De techniek achter deze cover zou vergelijkbaar zijn met die van de Surface-tablet van Microsoft. Je verbindt de cover met een magneet aan de zijkant zoals je ook het toetsenbord koppelt aan de Surface. Op die manier is het mogelijk de cover van data en elektriciteit te voorzien en kan de LED-verlichting zijn werk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *