Apple vraagt patent aan op… een stylus!?

Komt Apple na al die jaren alsnog met een stylus?
Apple heeft jarenlang gelachen om de stylus, maar toch heeft de techgigant nu patent aangevraagd op een eigen pennetje.

Voor de introductie van de eerste iPhone tikten we er lustig op los met de stylus, een klein pennetje dat noodzakelijk was om de touchscreens van toen te kunnen bedienen. Apple was er dan ook als de kippen bij om te benadrukken dat je dat akelige ding dankzij multi-touch voortaan niet meer nodig zou hebben. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in.

U.S. Patent and Trademark Office heeft namelijk een patent goedgekeurd waarin Apple zijn eigen visie op de stylus geeft. Wees gerust: het gaat hier niet om een doorsnee pennetje, dat in de toekomst onmisbaar is voor het bedienen van je smartphone. Die tijd is alweer een paar jaar voorbij.

Wat je er dan wel mee kunt? Schrijven! De stylus is namelijk bedoeld om te digitaliseren wat je opschrijft of tekent, op welk oppervlak je dat ook doet. Zo zou je op papier aantekeningen kunnen maken, terwijl ze tegelijkertijd overgezet worden naar je iPhone of iPad. Handig, bijvoorbeeld als je aantekeningen maakt tijdens een presentatie en iedereen eenvoudig en snel wil laten meekijken.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *