Apple vs Qualcomm: Apple werkt met deze chipmaker aan 5G

De vijfde generatie zal retesnel zijn, maar laat nog even op zich wachten
5G is hard in ontwikkeling, maar Apple hoeft niets meer met Qualcomm te maken te hebben.

Dat Apple gigantische problemen heeft met semi-monopolist Qualcomm, dat werd de laatste tijd wel duidelijk. Volgens insiders van het miljardenbedrijf stapt Apple over op de kennis van Intel om met de techgigant aan 5G-chips te werken voor toekomstige iPhones.

Dat vertelt een anonieme insider aan FastCompany. Hoewel het al duidelijk was dat Apple geen zaken meer wil doen met chipmaker Qualcomm, lijkt er nu een concreet plan te liggen om de volgende generatie cellulaire breedbandconnectie te ontwikkelen.

Wellicht moet Apple daarentegen wel een beetje op kwaliteit inleveren, want hoewel Qualcomm waarschijnlijk zeer onredelijk is over de prijs van hun producten, zijn de mogelijkheden met de chips van die fabrikant wat uitgebreider dan die van Intel.

Daar staat wel tegenover dat de meeste van die 5G-mogelijkheden waarschijnlijk niet door de grote providers worden ondersteund, dus het is nog maar de vraag of iPhone-gebruikers in de toekomst minder kunnen met hun 5G-connectie dan gebruikers van toestellen met Qualcomm-chips. Als er overigens dan nog toestellen zijn met Qualcomm-technologie, want deze twee smartphonegiganten zijn ook helemaal klaar met de Amerikaanse chipmaker.

Overigens laat de integratie van 5G nog wel een tijdje op zich wachten, want volgens de bron is een klein leger (meerdere duizenden medewerkers) bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van de technologie. Daar komt ook nog eens bij kijken dat het technisch een complexe bezigheid is om 5G te ontwikkelen. Producenten, providers en fabrikanten moeten namelijk ver voor de integratie al samenwerken om de technologie in de lucht te krijgen.

Ondertussen lees je hier wat 5G allemaal te bieden heeft en hoe het ons leven zal veranderen. In dit artikel lees je wat autofabrikanten zoals Audi en BWM met 5G te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *