Apple vs. Qualcomm: The fittie continues

Auteur: , 1 Reactie
Qualcomm sleept Apple voor de zoveelste keer voor de rechter

Een rechtszaakje meer of minder maakt nu ook niet meer uit...

De bittere strijd tussen chipmaker Qualcomm en Apple loopt verder uit de hand. Eerder schreven we al over de reden van het conflict tussen de twee technologische grootmachten. Nu sleept Qualcomm de iPhone-maker voor de rechter, zo meldt Bloomberg.

Recentelijk bleek al dat Apple het niet meer helemaal zag zitten met chipmaker Qualcomm, maar Qualcomm haalt woensdag hard uit naar Tim Cook’s bedrijf. Volgens de advocaten van Qualcomm zou Apple namelijk een zeker contract hebben geschonden waardoor het miljardenbedrijf Qualcomm-concurrent Intel oneerlijk zou hebben geholpen.

Apple gebruikt namelijk nog niet zo heel lang 4G-chips van zowel Qualcomm als Intel. Mogelijk heeft Apple dus een contract geschonden en daarmee Intel voor hebben getrokken. Overigens maakt de iPhone-fabrikant er geen geheim van dat het weg wil bij de huidige chipmaker.

De (juridische) strijd tussen Qualcomm en Apple lijkt volledig uit de hand te lopen, met meerdere lopende rechtszaken over chantage, vriendjespolitiek en nu dus het schenden van contracten. Overigens is het niet heel gek dat Qualcomm er met een gestrekt been in gaat, want volgens Bloomberg zou het Amerikaanse bedrijf zo’n 7,5% van hun totale inkomsten mislopen als ze Apple als klant zouden verliezen.

Aan de andere kant zijn de (mogelijk) te hoge prijzen van Qualcomm-chips voor Apple een reden om bij de fabrikant weg te gaan. Mocht de in dit artikel beschreven rechtszaak daarentegen voeten aan de grond krijgen, dan verliest Apple een kwart van haar afzetmarkt. Ook niet heel gunstig, dus.

Overigens is de Apple-Qualcomm-affaire niet het enige slechte nieuws rondom de iPhone-fabrikant. Zo werd recentelijk bekend dat het repareren van een iPhone X-scherm belachelijk duur gaat worden. Ook de nieuwe (in eerste instantie veelbelovende) Face ID-functie bleek volledig te floppen. Als klap op de vuurpijl bleken gloednieuwe Apple Watches binnen no-time kapot te gaan.1 reactie

Achja, 2 Amerikaanse haantjes dan krijg je dat..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).