Apple vs. Samsung – rivaliteit gaat stapje verder

De fight continues
Apple haalt een rivaal over om ze in Zuid-Korea te helpen.

De strijd der titanen in de smartphonemarkt is al lang niet meer een gevecht tussen Apple en Samsung, zo bleek uit kwartaalcijfers van vorig jaar. Toch zijn respectievelijk het bedrijf uit Silicon Valley en de Zuid-Koreaanse elektronicagigant weer een stapje verder gegaan in hun concurrentie. Apple neemt namelijk een voormalige Samsung-topman aan.

Nu, het is niet heel ongebruikelijk dat topmannen uit de branche van gigant naar gigant overstappen, maar de taken van voormalige Samsung Corporate Vice President Brandon Yoon zijn dat wel. Hij is namelijk door het Amerikaanse bedrijf ingehuurd voor de Zuid-Koreaanse tak, om het iconische merk beter te integreren in Zuid-Korea.

Apple is namelijk nog niet zo lang actief in het Aziatische land omdat het natuurlijk een van de grootste elektronicamerken ter wereld huist. Yoon moet Apple meer op de kaart zetten in Zuid-Korea en dus direct concurreren met zijn voormalige werkgever. In Zuid-Korea heeft Samsung namelijk maar liefst de helft van de smartphonemarkt in handen, aldus YonHap News. Dat terwijl Apple en (het tevens Zuid-Koreaanse) LG slechts 17% bezitten.

Yoon werkte overigens slechts een kleine drie jaar bij Samsung. Daarvoor had de Zuid-Koreaan bijna 15 jaar allerlei verschillende belangrijke posities binnen Microsoft.

via: Bloomberg
Foto @Kārlis Dambrāns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *