Apple waarschuwt iPhone 5-gebruikers

Apple waarschuwt iPhone 5-gebruikers
Vanaf november gaan er dingen veranderen.

Ben jij nog een hardcore iPhone 5 gebruiker en ben je niet van plan om binnenkort afscheid te nemen van deze smartphone? Dan heeft Apple een boodchap voor je. Tenminste, als je nog gebruik wil maken van alle functionaliteiten van het toestel.

Apple adviseert iPhone 5-gebruikers om het toestel te updaten naar iOS 10.3.4. Dit is geen advies, maar een dringende oproep. Wie namelijk niet de nieuwste versie installeert zal per 3 november een aantal functies verliezen. Oudere OS’en worden uitgesloten van onder meer mail, het gebruik van een internetbrowser, de App Store en iCloud. Alleen met de nieuwste versie van iOS kun je blijvend gebruik maken van deze toch wel belangrijke zaken.

Lukt het je nu niet om voor die novemberdatum te upgraden, dan is er nog een andere manier. Het is dan belangrijk om een backup te maken van je toestel en deze via de computer te upgraden naar iOS 10.3.4. Overigens heeft niet alleen de iPhone 5 te maken met deze maatregel, ook de vierde generatie iPad moet deze update installeren om volledig te blijven functioneren.

De meeste Apple-bezitters zullen geen iPhone 5 meer in dagelijks gebruik hebben. Volgens Apple heeft slechts negen procent van alle iOS-apparaten software lager dan iOS 12.

Nog geen reacties

 1. Ik heb onlangs mijn 5s nog voorzien van nieuwe accu, scherm en behuizing om nog even mee te kunnen als werktelefoon. €50, een uurtje hobbyen in ’t weekend en het ding is weer als nieuw. Het fijnste formaat smartphone om mee te werken.

  • @towi1989: is erg persoonlijk en wat je onder werktelefoon verstaat.
   Bellen, super .. Maar berichten tikken op mijn SE (iPhone 5 form factor) is voor mij behelpen. Foto’s maken met een iPhone 5 is verre van geweldig en de meeste toetsellen hebben 16GB en dus qua storage vrij beperkt.
   Natuurlijk ook geen IOS updates meer op de 5.
   Maar goed, als je belt, smst, mailtjes ontvangt en niet te veel wilt versturen en produceren dan is het qua formaat en eenvoud een prima toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *