Apple waarschuwt klanten die te vaak geld terugvragen

App-store-logo
Men maakt gretig gebruik van de geld-terug-garantie voor apps die je niet bevallen in de App Store van Apple, maar doe het wel een beetje met beleid.

Apple lanceerde onlangs een nieuwe functie in hun App Store, die het mogelijk maakt voor klanten om het geld terug te krijgen voor apps die binnen veertien dagen aangeschaft worden. Wat gehaaide consumenten kwamen er echter al snel achter dat dit systeem heel gemakkelijk te misbruiken is. Door een app te downloaden en daarna het geld terug te vragen, verdwijnt de app namelijk niet van je toestel. Hierdoor ben je een gratis app rijker, al ontvang je er geen updates meer voor.

Waarschuwing
Maak je te vaak gebruik van de terugvraagfunctie, dan verschijnt er sinds kort een melding op je scherm, die je zegt dat als de gebruiker akkoord gaat met de aankoop en de app binnen 14 dagen nadat hij op ‘koop’ heeft getikt downloadt, hij dan niet meer kan annuleren. Geen recht meer op geld terug dus. De enige keus die de klant op dit moment heeft is om te kopen of te annuleren, precies zoals dat ging voordat het garantie-systeem werd ingevoerd.

Apple-waarschuwing

Het is nog onduidelijk hoe Apple precies detecteert wanneer iemand misbruik maakt, en vanaf welk moment er actie ondernomen wordt. Een lezer liet aan de website iDownloadblog weten dat hij 40 dollar aan apps gespendeerd had, die hij allemaal terugvroeg. Nadat hij 25 dollar terug op zijn rekening had gekregen, verscheen de melding van Apple.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *