Apple waarschuwt voor MacBook Airs met brakke ssd’s

Apple waarschuwt voor MacBook Airs met brakke ssd's
In het bezit van een MacBook Air die tussen juni 2012 en juni 2013 is aangeschaft? Dan zou je solid state drive (SSD) wel eens kunnen falen.

Apple heeft in de opslagunits met 64GB en 128GB namelijk een fout ontdekt waardoor er dataverlies kan optreden. Volgens Ars Technica zou het gaan om ssd’s van Toshiba. De MacBook Air-modellen met een opslagunit van Samsung blijven buiten schot.

Om te checken of jouw MacBook Air in aanmerking komt voor de kosteloze vervangingsactie kun je in de Mac App Store de laatste software-update downloaden (MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1), waarna deze firmware test of de ssd al dan niet vervangen moet worden. Een backup van je data moet je zelf even maken.

De ssd-unit van Toshiba in een MacBook Air.

Mocht je eerder al de knip hebben getrokken om soortgelijke problemen met je ssd te laten repareren bij een Apple-winkel? Dan kun je volgens Apple je geld terugkrijgen. Wel zo eerlijk.

7 reacties

 1. Goeie reclame voor Samsung dus. Des te vreemder dat Apple van Samsung af wil stappen.

  Ook tijdje terug het verhaal van het scherm waarbij de versie van LG faalde en die van Samsung niet.

  • @black.wizard: De reden heeft niks met de kwaliteit van de producten van Samsung te maken. Het heeft ermee te maken dat Samsung een concurrent is van Apple en Apple de concurrentie niet wil helpen natuurlijk…

   • @drivingpleasure: Dus omdat je geen onderdelen van je concurrentie af wil nemen om hun “te helpen” (dat zal Samsung een worst wezen denk ik.. ) en daardoor de kwaliteit van je eigen samengestelde product niet meer kunt garanderen is volgens jou logisch? Hmmm…

    • @black.wizard: Aan de ene kant wel en aan de andere kant niet. Je wil je grootste concurrent natuurlijk niet helpen, eerder nog dwarszitten zoals je ziet met al die rechtszaken. Maar je wil natuurlijk ook een goed product neerzetten. Nou is Samsung niet de enige die goede producten maakt(vroeger was samsung trouwens een stuk minder) en zou je een andere leverancier kunnen nemen die aan jouw eisen voldoet.

   • @drivingpleasure: Samsung is geen concurrent van Apple. Samsung Mobile is dat, dat is echter een heel ander bedrijf dat het Samsung wat de Hardware voor Apple bouwt.

    Apple wil ook heus niet van Samsung af, waren gewoon geruchten welke nooit zijn bevestigd. Oa de nieuwe iPhone 5s heeft gewoon een CPU die bij Samsung wordt gebakken (Naar ontwerp van Apple).

    • @Donstil: Dat begrijp ik ook wel maar het geld komt allemaal te liggen bij het moederconcern Samsung. Of het nou via de mobile afdeling, tablet afdeling of wat dan ook is. Het geld komt binnen bij een concurrent. Apple geeft liever hun geld uit bij een andere leverancier die dezelfde kwaliteit geeft dan bij Samsung, maar soms is die mogelijkheid er gewoon niet. Neemt nog niet weg dat wat jij zegt bullshit is want alle afdelingen van Samsung is gewoon Samsung. Ga een economische studie volgen en je zult begrijpen wat ik zeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *