Apple was niet de enige met het Touch Bar-idee

Microsoft
Een concurrent van het techbedrijf had een soortgelijk idee, maar nam in tegenstelling tot Apple het plan nooit in productie.

Het idee om een display op een toetsenbord te bouwen stamt al uit 1999. De Microsoft Applied Sciences Group was er toen mee bezig. Steven Bathiche, de man die in ’99 schetsen tekende van het concept, deelde een Tweet waarin hij zijn project opnieuw onder de aandacht bracht. “Something worth checking out, worked on this a while back. Especially, given recent tech news.”, aldus de Microsoft-medewerker.

Het Amerikaanse techbedrijf heeft het plan echter nooit daadwerkelijk uitgevoerd. Volgens Bathiche zag Microsoft meer brood in computers met een touchscreen. In 2009 had het team een toetsenbord met een prototype ontwikkeld. Deze werd een jaar later tijdens een innovatiewedstrijd getoond:

[gv data=”ojusRO38Tdc”][/gv]

Apple heeft nooit brood gezien in het ontwikkelen van touchscreens voor de Mac. De techgigant uit Cupertino zag het idee van een OLED-balk op een toetsenbord blijkbaar wel zitten. Wat heb je uiteindelijk liever: een laptop met een touchscreen of een laptop met een aanraakgevoelige balk?

3 reacties

  1. Zoals gewoonlijk: Apple is niet de eerste met een proof-of-concept, maar weet er wel een mooi gelikt product van te maken. Dat is natuurlijk wel de Apple-manier.

  2. Balk want een PC of Notebook met touch-screen vind ik ruk. Na een half uur heb je geen arm meer over… Het werkt gewoon niet en met een goede muis is het ook compleet overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *