Apple Watch Series 2 officieel aangekondigd (incl. GPS)

Apple Watch 2
Apple probeert hun slimme horloge nieuw leven in te blazen met de Apple Watch Series 2.

Apple heeft de tweede generatie van hun smartwatch geïntroduceerd tijdens het Apple Event: de Apple Watch Series 2. Met dit nieuwe horloge gaat Apple onder andere de concurrentie aan met de Samsung Gear 3. Lees hieronder alles wat er nieuw is aan de Apple Watch Series 2.

WatchOS 3
Apple heeft Messages expressiever gemaakt voor de Apple Watch Series 2 door onder andere stickers, fullscreen-effecten en zelfgeschreven berichten met Scribble. Ook gaat het nauwkeurig je bewegingsactiviteit bijhouden met nieuwe statistieken. Daarnaast introduceert Apple de SOS-functie voor WatchOS 3. Hiermee wordt het mogelijk met één klik een alarmnummer te bellen en betrouwbare contacten een berichtje te sturen. Als laatste presenteerde Apple dat het mogelijk wordt om Pokemon Go te spelen op je Apple Watch. Dat wordt eieren uitbroeden! WatchOS 3 is beschikbaar vanaf 13 september.

pokemon go apple watch 2

Design
Net als bij de iPhone 7 is het design van de Apple Watch Series 2 weinig veranderd in vergelijken met de voorganger. De roterende kroon en knopje zitten nog altijd aan de rechterzijde van het horloge. Achteraan de Apple Watch Series 2 zit een hartslagsensor om je activiteiten bij te houden. Wel zijn er drie nieuwe varianten beschikbaar: aluminium, keramiek en roestvrij staal. Daarnaast zijn er veel nieuwe bandje verkrijgbaar, gemaakt door Hermès.

apple watch bandjes

Waterdicht
De Apple Watch Series 2 wordt waterdicht. En wel tot 50 meter diep. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt doordat de Apple Watch 2 water kan uitwerpen via de speakeringang. Er komen standaard verschillende zwemtrainingen op de Apple Watch Series 2 te staan om alle gebruikers aan te sporen om te gaan bewegen.

Specs
De Apple Watch Series 2 krijgt een twee keer zo snelle GPU dan de eerste generatie en een 50% snellere dual-core CPU. Daarnaast is de display van de Apple Watch Series 2 dubbel zo scherp geworden door het 3D-touch scherm te verbeteren naar 1000 nits.

apple-watch-2-specs

GPS
Yes! De Apple Watch Series 2 krijgt (ingebouwde) GPS. De eerste GPS-apps zijn al gelijk tijdens het Apple Event aangekondigd met onder andere Viewranger, een wandelapp.

Nike+
Apple gaat met de Apple Watch Series 2 de samenwerking aan met Nike. De Apple Watch Series 2 krijgt een speciale serie, de Apple Watch Series 2 Nike+. Dit model is uitgerust met de bekende Nike+-app en krijgt een snelkoppeling van deze app op het startscherm. Ook het uiterlijk is anders, de Apple Watch Series 2 Nike+ krijgt sportbandjes met gaten en verschijnt in 4 verschillende kleuren.

apple watch 2 nike+

Pre-orders voor de Apple Watch 2 beginnen op 9 september en op 16 september is het slimme horloge wereldwijd te koop. De Apple Watch Series 2 Nike+ is echter pas beschikbaar vanaf einde oktober. De nieuwe smartwatch krijgt een prijs van 369 dollar. De Apple Watch 1 krijgt daarnaast een update met onder andere de nieuwe dual-core. Deze ‘vernieuwde’ Series 1 gaat 269 dollar kosten. Europese prijzen voor beide horloges zijn nog niet bekend.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *