Apple Watch 3 krastest: saffieren model 1300 dollar waard?

Auteur: , 6 Reacties
JerryRig Apple

Hoe zuiver het peperdure saffier is van de nieuwe Apple Watch Series 3, ontdek je hier.

In een vrij korte tijd is YouTuber JerryRigEverything uitgegroeid tot een van onze favoriete smartphone-experts, of beter gezegd: smartphone-martelaar. In zijn tests wordt geen enkel toestel ontzien. Het is ook geen geheim dat Zack Nelson niet bepaald een fan is van het materiaal dat Apple gebruikt. In zijn nieuwe krastest zien we of de saffieren Apple Watch Series 3 wel aan zijn verwachtingen kan voldoen.

Met een adviesprijs van 1300 dollar is het nieuwe slimme horloge van het bedrijf uit San Cupertino waarschijnlijk het duurste apparaat dat JerryRigEverything voor de camera heeft geslepen tot nu toe. In de krastest legt de YouTuber vooral de nadruk op de puurheid van het saffieren scherm en keramisch omhulsel.

In de video blijkt al snel dat Apple niet gebruik heeft gemaakt van een pure vorm van saffier, waardoor het horloge veel sneller krasjes vertoont dan een echt saffieren horloge. Ter vergelijking toont JerryRigEverything ons een Tissot klokwerk van 300 dollar, dat overduidelijk beter bestand is tegen krassen vanwege het ├ęcht pure saffier.

Hoewel Apple gebruikmaakt van saffier in haar Apple Watch Series 3, is het redelijk pijnlijk om te zien dat het hier gaat om een niet-pure vorm. Om dan af te gaan tegen een horloge dat 1000 dollar minder kost, roept bij de meeste consumenten toch al gauw vraagtekens op. De volledige video bekijk je hieronder.6 reacties

Ik heb Apple watch series 1 en heb ze al meerdere keren tegen en muur of deur geslagen en is nog steeds geen kras in dus zal het met dit scherm ook geen vaart lopen.
Ik heb meerdere keren gedacht van nu is mijn scherm stuk maar niets aan de hand
@gorre: (on)breekbaar is iets anders dan krasbestendig ;-)
Oplichterij
Bon,als ik mijn uurwerk tegen een betonnen of bakstenen muur sla en er is geen kras in is het voor mij een heel sterk scherm , ik ga niet met stalen pinnen op het scherm wrijven
@gorre: Oh jawel hoor …. Alle smartphones krassen uiteindelijk als ze in zakken en dergelijke worden gehouden door oa zand !
Het krassen met een pen is niet realistisch maar men vergeet dat zand overal aanwezig is en dat het uiteindelijk krassen achter laat.
De praktijk heeft dat al jaren bewezen.

Sterker nog, heb zelfs een krasje in mijn zwitserse klok (Raymond Weil) met echt 100% saffier glas erin.
Kortom, niks is krasvrij.
Inderdaad , of ze moeten een scherm in diamant maken ;-)
Maar de schermen van nu zijn echt goed genoeg , heb nog nooit een hoesje rond mijn iphone gedaan , is ook nog nooit gevallen en steekt altijd in een lege zak zonder sleutels en munten , is nog steeds krasvrij
Hoe je met je spullen omgaat doet ook veel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).