Apple Watch event levert Pebble flinke winst op

Pebble-Apple-Watch
Apple’s presentatie van de Apple Watch afgelopen week, heeft Pebble en diens Kickstarter bepaald geen windeieren gelegd.

Terwijl Tim Cook de verschillende modellen en prijzen van de Apple Watch presenteerde, vond er namelijk een piek plaats op de Kickstarterpagina van de Pebble Time, de nieuwe smartwatch van Pebble die momenteel via een crowdfundingcampagne verkocht wordt. Zelfs een dag na de presentatie bleef het aantal mensen dat een Pebble Time bestelde groeien.

Groot verschil
Vooral als je naar het opgehaalde bedrag kijkt kun je het verschil goed zien. Op zondag, de dag voor het Apple event, werd er zesduizend dollar per uur binnengehaald, dit bedrag steeg maandag naar tienduizend per uur en de dinsdag zelfs naar zestienduizend dollar per uur. In totaal werd er op de dag van het Apple event 252.098 dollar opgehaald, de dag erna 385.016 dollar.

Na de dinsdag daalde het gemiddelde binnengehaalde bedrag per uur weer. De reden voor deze groei kan met verschillende dingen te maken hebben. Misschien wachtte men eerst af wat Apple te bieden had, of was het gegeven dat smartwatches weer overal in het nieuws waren simpelweg goede reclame voor Pebble.

Pebble wilde een half miljoen dollar ophalen met hun crowdfundingcampagne maar staat inmiddels in de boeken als meest succesvolle Kickstarter ooit. Met nog twaalf dagen te gaan staat de teller inmiddels op bijna 18,5 miljoen dollar.

3 reacties

  1. Twee jaar met een Pebble gelopen, eerst de originele Kickstarter watch en nu de Steel.
    Fantastisch ding maar ik ben toe aan iets nieuws merk ik, de Pebble Steel Time met 6 kleuren schermpje is dat niet, ik ben benieuwd of de watch dat wel gaat zijn.

  2. het is en blijft een overbodig gadget, dus waarom zou je dan de prijs van een smartphone uitgeven aan de apple watch als je dankzij een goedkope pebble ook je smartphone niet meer uit je zak hoeft te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *