Apple Watch-gebruikers zijn zeer tevreden over hun aankoop

Apple Watch
Meer dan de helft is ‘very satisfied’.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek door onderzoeksbureau 451 Research. 145 Watch-bezitters werden tussen 27 juli en 4 augustus ondervraagd over de Watch.

54% zegt “very satisfied” te zijn, terwijl 33 procent kiest voor “somewhat satisfied”. Een goede 87% dus die het horloge positief beoordeelt. Slechts 6% kruiste “somewhat unsatisfied” aan. Nog eens 6% zegt “very unsatisfied” te zijn.

28% gaf aan dat de Apple Watch hun verwachtingen overtrof, terwijl 51 procent zegt dat hij de verwachtingen waarmaakt. 55% zou hem zeer waarscijnlijk (‘very likely’) aanbevelen. 28% zegt dat dit ‘somewhat likely’ is.

Als er gevraagd wordt wat hen zo goed bevalt aan de Watch, kiest 49% voor ‘notificaties’, 41% voor de gezondheid- en fitnessmonitor-mogelijkheden, en 30% het design (meerdere antwoorden mogelijk uiteraard).

Gevraagd naar de negatieve kanten zegt maar liefst 37% dat de batterij niet lang genoeg meegaat. 31% hekelt de afhankelijkheid van de iPhone. 29% zegt dat het display te traag reageert bij scrollen of verversen.

46% zegt van plan te zijn geweest een gezondheids- of fitnessmonitor te kopen, maar in plaats daarvan voor de Apple Watch te hebben gekozen. 69% geeft aan dat de Apple Watch hun normale horloge volledig vervangen heeft.

61% zegt het ding vooral als een mobiel apparaat te zien en slechts 1% beschouwt het als mode-accessoire. Voor 36% is het beide.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *