‘Apple Watch luistert mee om geluidsniveau iPhone aan te passen’

‘Apple Watch luistert mee om geluidsniveau iPhone aan te passen’Het is je vast weleens overkomen: je loopt in een lawaaiige omgeving, waardoor je je smartphone niet hoort en je dat ene belangrijke telefoontje mist. Apple heeft hier een oplossing voor gevonden.

In een nieuw patent wat het bedrijf heeft ingediend staat beschreven hoe het geluidsniveau van de iPhone altijd optimaal kan zijn. De bedoeling is dat een ander apparaat, zoals de Apple Watch, het volume van je iPhone regelt. De oplossing werkt als volgt: zodra de Apple Watch een telefoongesprek of andere melding van de iPhone ontvangt, wordt het omgevingsgeluid gecheckt. Als dit onder of boven een bepaalde waarde ligt, koppelt de Apple Watch dit terug naar je iPhone, waarna vervolgens het volume wordt aangepast.

De functie zou ook gebruikt kunnen worden om spraakdetectie te verbeteren. Doordat de Apple Watch de sterkte van het omgevingsgeluid bepaalt, kan ook spraakherkenning nauwkeuriger worden ingesteld. Het wordt uit de patentaanvraag echter niet duidelijk of de techniek te gebruiken is met de huidige Apple Watch of dat we moeten wachten op de nieuwe versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *