Apple Watch Series 3 aangekondigd met watchOS 4

Apple Watch Series 3
De nieuwe generatie smartwatch van Apple is een stuk zelfstandiger.

Natuurlijk is de meeste aandacht tijdens de Apple keynote gericht op de nieuwe iPhones die de onderdanen van Tim Cook uit de hoge hoed hebben getoverd. Dat wil echter niet zeggen dat andere nieuwe apparatuur van het bedrijf uit Cupertino niet de moeite waard is. Onder andere de nieuwe Apple Watch Series 3 is een puike verbetering ten opzichte van de vorige generatie.

Allereerst meldde Tim Cook dat Apple Watch de meest populaire smartwatch ter wereld is, inclusief een gebruiksstijging van 50 procent. In een gebruikersonderzoek bleek eveneens dat 97 procent van alle consumenten tevreden zijn met de smartwatch. Daarna startte Cook een feelgood filmpje over hoe levensveranderend het horloge van Apple is.

Apple Watch

Toegegeven, er is weinig spraakmakends te melden over het design van de nieuwe Apple smartwatch. Dit komt voornamelijk omdat watchOS is gemaakt voor horloges met een rechthoekig scherm. Vandaar dat de nieuwe modellen dan ook nog steeds in de vertrouwde afmetingen van 38- en 42 millimeter beschikbaar komen.

De waterdichte Apple Watch Series 3 komt uit in 2 versies: eentje met en een zonder 4G mobiel internet. Met laatstgenoemde ben je dus ook in staat om zonder je iPhone te internetten. Handig wanneer je bijvoorbeeld nieuwe apps wil downloaden, of de nieuwste hits op je smartwatch moet hebben onderweg.

Als simkaartje maakt de Apple Watch gebruik van een minuscule elektronische simkaart. Op dit moment is er echter nog geen Nederlandse provider die de 4G-feature van de Smart Watch ondersteunt.

Apple Watch Series 3

Handig om te weten, is dat het nummer van je smartphone hetzelfde blijft op de Smart Watch 3. Zo ben je altijd bereikbaar, kun je altijd van Maps gebruikmaken en heb je in combinatie met Apple Music de beschikking tot meer dan 40 miljoen nummers vanuit je pols.

Een andere nieuwe feature is dat Siri vanaf nu ook terug kan praten via de Smart Watch. Dankzij een nieuwe chipset is de wifi sneller, het horloge is efficiënter en qua accuduur én een stuk sneller dan Smart Watch Series 2.

watchOS 4
watchOS 4 komt met enkele nieuwe features. De verschillende applicaties van het horloge worden niet meer naast elkaar, maar onder elkaar vertoond op het scherm voor een beter gebruiksgemak. De kroon is de manier om te scrollen. Ook is er ruimte voor een lijstweergave, handig wanneer je het honinggraatoverzicht moe bent.

Daarnaast is de Siri-wijzerplaat verbeterd, waardoor je makkelijker je persoonlijke assistent tevoorschijn tovert. De wijzerplaat is daarnaast gevuld met suggesties, afkomstig van de Gezondheid-app. Deze kijkt je prestaties en raad je op basis hiervan verschillende oefeningen aan.

Een fijne verwelkoming voor alle audiofielen onder ons is de verbeterde samenwerking tussen watchOS 4 en de verschillende muziekspelers. Speel je op je iPhone muziek af en draai je met je pols, dan verschijnt de minispelers automatisch op de Apple Smart Watch.

Apple Watch 3

Onder andere de hartslagmeter is verbeterd en staat meteen op je beginscherm. Daarnaast zijn er meerdere features beschikbaar met info over je hartslag en de verandering ervan. Via Apple Heart Studios controleert Apple je hartritme. Wanneer je niet actief bent, maar toch een hartslagverhoging hebt, waarschuwt de smartwatch van Apple je bijvoorbeeld zodat je actie kunt ondernemen.

De Apple Watch Series 3 is beschikbaar vanaf 329 dollar. Wil je echter de 4G-versie, dan moet je 399 dollar neerleggen. Aangezien geen Nederlandse provider de 4G-versie ondersteunt, hebben we enkel de niet 4G-versie. Vanaf 15 september is het horloge te pre-orderen en vanaf 22 september ligt de Smart Watch Series 3 in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *