Apple Watch Series 4: grotere display, betere hartslagsensor

Apple Watch Series 4
De Apple Watch is toe aan zijn vierde generatie, maar het is de eerste met een nieuwe look. Is dat het of is er meer veranderd?

Laten we beginnen met de uiterlijke veranderingen, want daar zul je uiteindelijk het meest van gaan merken. De nieuwe kasten meten 40 en 44 millimeter, maar zijn tegelijkertijd dunner. De schermen zijn respectievelijk 35 en 32 procent groter. Kortom: de kostbare ruimte op je pols wordt beter benut en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Nog gezonder
Verder zet Apple nog meer in op de gezondheidsfeatures van de Apple Watch. De hartslagsensor biedt drie nieuwe features. Zo krijg je nu niet alleen een waarschuwing als je hartslag te hoog is, maar ook als die te laag is. Verder detecteren de sensoren een onregelmatige hartslag én kun je een ECG laten maken. Dankzij de elektroden in de behuizing en de digitale kroon kunnen de meest uiteenlopende hartcondities veel eerder ontdekt worden.

Apple Watch Series 4

Daar blijft het niet bij qua gezondheid. De ademhalings-app kan in je watchface verwerkt worden, zodat je continu kunt volgen of je ontspannen genoeg ademt of dat je er goed aan doet even wat rust te pakken. Je kunt diezelfde watchfaces nog meer naar eigen wens invullen. Wil je contact onderhouden met je vrienden, alle sportfeatures bij de hand hebben of alle tijdzones kunnen volgen: het kan allemaal.

Verder zijn er meerdere kleinere verbeteringen, die samen toch moeten zorgen voor een betere gebruikservaring. Zo beschikt de digitale kroon voortaan over haptische feedback, zodat je beter voelt wat je doet. De speakers zijn 50 procent luider en de microfoon is verplaatst naar de rechterkant, zodat de Apple Watch ook gebruikt kan worden voor telefoongesprekken waarbij je elkaar wél wilt verstaan.

Apple Watch Series 4

De nieuwe behuizing is gemaakt van een combinatie tussen keramiek en safierkristal. Hierdoor kunnen de radiosignalen zowel de achter- als de voorkant ‘doorboren’ waardoor het bereik van de Apple Watch flink verbeterd wordt. De behuizing is uitgevoerd in zilver, goud en space gray, de bekende Apple-kleuren.

Zijn we er dan? Nog niet helemaal. De Apple Watch is voorzien van een nieuwe, 64-bit S4-processor. Die moet zorgen voor twee keer snellere prestaties en draagt er ook aan bij dat de accuduur gelijk blijft, ondanks alle extra features en de grotere displays. Dat betekent dat je de Apple Watch 18 uur kunt gebruiken zonder op te laden.

[gv data=”6EiI5_-7liQ”][/gv]

De Apple Watch Series 4 is er vanaf 429 euro. Het model met ingebouwde simkaart is 100 euro duurder. Je kunt aankomende vrijdag je reservering plaatsen, op 21 september start de daadwerkelijke verkoop.

Meer weten over nieuwe Apple producten? Check ook de nieuwe iPhone XR en iPhone XS en XS Max.

8 reacties

 1. 18 uur is bij constant gebruik , mijn series 3 gaat 2 dagen mee dus deze deze misschien 3 dagen ?
  Groter scherm is een pluspunt en misschien een reden om over te stappen of wachten tot je er hier bij ons ook mee kan bellen zonder dat de iphone in de buurt is , snap niet dat de providers dit tegen houden

  • @gorre: simpel .. kosten baat …
   De groep die met Esim nu gaat bellen is te klein en mensen kunnen dan ook nog makkelijker switchen van provider.

   Neem maar aan dat hun allang de balans op hebben gemaakt want als ze iets nog niet doen heeft dat meestal met geld te maken.

 2. Ik ga hem even in het echt bekijken. Heb nu de Series 3 en ben daar eigenlijk heel erg tevreden mee. Dus ik denk niet dat ik een upgrade ga maken. Maar een groter scherm en kleinere bezels klinkt interessant. Ook mocht de Watch wel wat sneller. En je kan gewoon de bandjes die je al hebt overzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *