Apple Watch-verkopen storten volledig in

Auteur: , 19 Reacties
Verkoopcijfers Apple Watch dalen

De Apple Watch werd in april met veel bombarie gelanceerd, maar na een succesvolle start gaat het nu even wat minder. De verkoopcijfers zijn namelijk enorm hard teruggelopen.

Volgens Slice Intelligence, een bedrijf dat koopgedrag bijhoudt aan de hand van mailfacturen, is het aantal verkochte Apple Watches per dag gedaald van 200.000 naar 10.000. Op slechte dagen zijn dat er zelfs nog minder. Het gaat hierbij overigens alleen om de verkoopcijfers in de Verenigde Staten. In veel andere landen moet het horloge nog in de verkoop gaan.

Verkoopcijfers Apple Watch dalen

Waar Apple ook niet zo blij mee zal zijn: tweederde van de Apple Watch-kopers gaat voor het goedkopere sportmodel. De gouden Apple Watch Edition is zo’n 2.000 keer verkocht. Apple heeft zelf nog geen officiële cijfers vrijgegeven over de Apple Watch, terwijl dat doorgaans wel gebeurt bij succesvolle producten, zoals de iPhone 6. Het is dus nog maar de vraag of de wearable echt een hit gaat worden onder het grote publiek.19 reacties

Toch is 200.000 exemplaren in de eerste dagen/weken erg netjes.
Android wear deed daar ruim 6 maanden over verspreid over meerdere fabrikanten.

Voor een nieuw redelijk gewaagd product dus helemaal zo gek niet.
Die Watch is net zo’n fail als Google Glass, zoals ik al had verwacht:)
@Vincent: Toch vind ik de Glass niet echt “fail”. Oké ik zou er (nu) ook niet 1 kopen maar het idee is geniaal. Naast VR en de holo lens denk ik dat dit zeker gaat aanslaan. Prijs moet alleen naar beneden.
@Vincent: Google glass is nooit als instant succes bedoeld. Het doel was om:

De eerste te zijn en de naam Google glass te verbinden met dit type gadget en een voorsprong te hebben op de concurrentie.

Mijn bedrijf heeft er een en we testen het ding voor ons werk geregeld. Eigenlijk is het super handig en er komt een tijd dat we allemaal zo een type gadget hebben. De eerste is gewoon zijn tijd vooruit.
Goed zo. Apple moet eens beseffen dat dit een nutteloos product is.
Hier een goed filmpje die het veel beter uitlegt:

https://www.youtube.com/watch?v=alXya_qowbE
@NiNja: Haha, erg fijn filmpje.
@NiNja: Daarom hebben ze er wereldwijd al meer dan 10 miljoen verkocht zeker, en hebben ze afgelopen kwartaal de grootste winst ooit in de wereld gedraait! Hou is op man Apple weet heus wel waar ze mee bezig zijn!
@batman: Dat denk ik niet eerlijk gezegd. Ze bieden vrij weinig echt nuttige features waardoor je zo’n ding opeens nodig denk te hebben. Alles wat je met een smart watch kan, kan je met een telefoon ook. Er zijn dus weinig redenen om zoveel geld ervoor uit te geven. Voor het geld van de goedkoopste Apple Watch, kan je een prima smartphone kopen. Makkelijke keuze lijkt mij…
Natuurlijk zijn er altijd fans die alles moeten van Apple moeten hebben etc. maar de meerderheid deelt deze mening. Ook als je naar reviews kijkt van de Apple Watch. Deze zijn ook nooit echt denderend.

Dus nee, Apple weet niet wat ze precies aan het doen zijn. Ze zetten de Apple Watch neer als een fashion item, of iets voor de collecties (de gouden €17k versie (lol)), maar voor je het weet is de Apple Watch 2 hier en is je originele weer super traag en dated. Waardoor je er weer een moet kopen omdat de software niet lekker loopt.

Met de iPhone en iPad deden ze iets fantastisch, door deze twee apparaten werden smartphones en tablets gigantisch populair en ging iedereen ze maken. Maar de Apple watch zal zeker niet voor het zelfde effect kunnen zorgen. (Apple loopt al achter met de Apple Watch, maar dat terzijde.)
@NiNja: Ik ben gestopt met lezen toen je de Apple Watch begon te vergelijken met een goedkopere smartphone. Als je dat doet heb je echt totaal niet begrepen namelijk.
@Donstil: Jouw verlies, want ik noemde een paar goede punten. Daarnaast zei ik dat ik de goedkoopste Apple Watch (€419) vergeleken met een smartphone. Nergens zei ik ‘goedkope smartphone’. En een rare vergelijking is dit niet, want het is een hoop geld en voor dat geld kan je gewoon super toestel kopen ipv een 1,5″ schermpje waarmee je je notificaties checkt. Een telefoon doet naast bellen (obvious) alles beter dan deze watch en kan nog veel meer. Dat ik dit moet uitleggen blijkt dat jij het gewoon niet snapt.

ps.

Het is Apple Watch of Watch. Geen “Apple Watch”, want dan zeg je in feite “Apple Apple Watch” en dat klinkt gewoon raar. ;)
@batman: Precies, bij Apple weten ze best waar ze mee bezig zijn.

Het zijn de mensen die het kopen die niet weten waar ze mee bezig zijn.
Misschien waren ze net ff wat te vroeg. Crisis zit nog in het laatste staartje, fanboys zijn gesupplied, wat overblijft is een groep die het wellicht teveel geld voor te gewaagd product vindt. Zit daar zelf ook in, vind ’t een erg gaaf ding, zou er nooit 1 kopen.
Hee ik kan weer inloggen!

Waar blijven de Android/Windows apps? Op nu.nl kunnen ze het ook, waarom jullie niet?
@frietjemet: Dat heeft erg lang geduurd. Goed dat je het zegt, was zelf al gestopt met proberen.

OT: De prijs is in mijn ogen nog veelste hoog waardoor slechts een klein percentage Apple fanboys over de streep worden getrokken.

@apparata: de hang naar Apple ligt er de laatste tijd wel erg dik op.
@frietjemet: Omdat fatsoenlijke telefoons geen apps voor zulke zaken nodig hebben, daar werkt normale internet pagina’s prima op.
@frietjemet: Heb app gedeïnstalleerd en gebruik nu gewoon de web versie. Eerlijk gezegd zie ik de toegevoegde waarde van de app niet.
Iedereen die er een wilde hebben heeft hem al. Het is vooral een fan ding en ondanks de prijs een inpulse buy. Je ziet het, vindt het design of het feit dat het een Apple is geweldig en denkt: hebben hebben! Na een tijdje ept het effect van een mooi design weg. (gelukkig dat houdt mensen als ik aan het werk) Het horloge zelf bied niet echt veel toegevoegde waarde dus hoe langer je er over na denkt hoe minder snel je over gaat tot koop.

Ik denk dat Apple hier ook rekening mee hield, en de totale verkoop is heel goed. Ik wil het zeker geen flop noemen.

De crash van de Chinese beurzen zal ook niet helpen denk ik. Veel boven modaal Chinezen zitten inmiddels op de beurs (gestimuleerd door de overheid) en zien hun centen nu verdampen. Niet echt de beste tijd om een nutteloos maar mooie gadget te kopen.
@sketcher: correctie grafiek is US sales, dus voor die grafiek zijn de Chinezen niet verantwoordelijk.

(Al hoewel: Chinezen zakenlui kopen zich scheel bij de Apple stores als ze op zakenreis zijn heb ik zelf ervaren met mijn Chinezen klanten maar dat effect zal toch nog erg gering zijn)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).