Apple: we gaan kinderen beter beschermen

Auteur: , 1 Reactie
iPhone

Het techbedrijf komt met een antwoord.

Gisteren kwam Apple overal in het nieuws. Zelfs het NOS acht uur journaal maakte er een item over. Apple zou kinderen niet goed beschermen tegen een mogelijke smartphoneverslaving. Die kritiek was afkomstig van aandeelhouders van het merk.

Vandaag heeft het techbedrijf een reactie gecommuniceerd. Apple zegt plannen te gaan verzinnen om ouders te helpen het kind of kinderen beter te beschermen. Mogelijk komt het bedrijf in een later stadium met een nieuwe feature voor ouders. Een aankondiging kan deze zomer tijdens de presentatie van iOS 12 worden gedaan.

Zo kan Apple bijvoorbeeld een virtuele schakelaar in iOS bouwen. Zo kunnen ouders bijhouden hoelang het kroost op het iOS-apparaat zit. Ook bestaat er een kans dat ouders beter kunnen ingrijpen als het gaat om toegang tot bepaalde apps. Of wat te denken van een ingebouwde internetfilter in Safari.

Er bestaan tal van mogelijkheden om een iOS-apparaat vriendelijker te maken voor kinderen. Eén van deze ideeën gaan we dan ook ongetwijfeld terugzien. (via Bloomberg)1 reactie

Misschien dan toch ook maar aparte logins kunnen creëren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).